Itt a bejelentés, újabb ország készül az ukránok elleni harcra

Belarusz az ország déli részén további egységekkel erősítette meg az államhatár biztonságát és védelmét. Ukrán betöréstől tart Minszk.

2024. 09. 09. 7:24
Military mobility of Ukrainian soldiers continue in the direction of Kreminna
Az ukrán katonák drónokat készítenek elő 2024. augusztus 25-én (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megerősítették az államhatár biztonságát és védelmét Belarusz déli részén. A csapatokat azért telepítették oda, hogy kizárják a meglepetésszerű ukrán támadás lehetőségét – mondta Alekszandr Volfovics, a belarusz Biztonsági Tanács államtitkára.

A jelenlegi helyzetre való megfelelő reagálás érdekében megerősítettük a déli államhatár biztonságát és védelmét

– húzta alá. 

Volfovics részleteket is közölt ezzel kapcsolatban. Mint kiemelte: a határ megerősítése magába foglalja egyebek mellett a fegyveres erők és a katonai alakulatok mozgósítását és bevetését.

Ezek az egységek meghatározott területeken állomásoznak, és intézkedéseket tesznek elsősorban mérnöki szempontból a védelmi vonalak javítására, hogy teljes mértékben kiküszöböljék a meglepetésszerű támadás lehetőségét, beleértve a nehéz katonai felszerelések alkalmazását is.

Ugyanakkor különös figyelmet fordítanak a drónok elleni fellépésre is – tette hozzá Volfovics.

Augusztus 9-én Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök arról számolt be, hogy mintegy tíz támadó drón sértette meg a köztársaság határát Ukrajnából. Vlagyimir Putyin orosz elnök szövetségese provokációnak nevezte az akciót és megjegyezte, hogy az nem marad válasz nélkül. 

Borítókép: Az ukrán katonák drónokat készítenek elő 2024. augusztus 25-én (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.