Komoly áramkimaradásokra készülnek a svédek télen

Ahogy a hideg időjárás beköszönt ezen a télen, Göteborgban áramhiány léphet fel, és a lakástulajdonosok vannak a legnagyobb veszélynek kitéve, de az ipari létesítményeket is érintheti az áramszünet.

Forrás: V4NA2024. 09. 12. 4:55
áram, lámpa, elektromosság, villany, Forrás: Pexels
Illusztráció (Forrás: Pexels)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Attól tart a városvezetés, hogy ezen a télen nem lesz elég áram, és Göteborgot áramkimaradások fenyegetik majd. A Göteborg Energi áramszolgáltató ugyanis arra figyelmeztetett, hogy a villamosenergia-hálózatok 2035-ig nem lesznek képesek megbirkózni a megnövekedett igényekkel – írja a Samnytt svéd hírportál.

Jonas Attenius, a göteborgi önkormányzat elnöke most arra figyelmeztet, hogy magánszemélyek és háztartások is áram nélkül maradhatnak.

A legnagyobb baj az, hogy nincs elég áram. Most értünk el arra a szintre, hogy ha nagyon hideg tél lesz, nagy nyomással és nagy fogyasztással, akkor itt komoly hiány fog kialakulni

– mondta el a Göteborgs-Postennek.

Hozzáteszi, hogy a villamosenergia-csúcsoknál már most is hiány van, és ha előre tekintünk, nemcsak a csúcsidőszakokban fordulhat elő kimaradás.

A helyzet arra késztette a városi tanácsot, hogy két évvel ezelőtt tervet dolgozzon ki arra az esetre, ha áramhiány lépne fel, és a meglévő mennyiséget el kellene osztani.

Egy ilyen helyzetben a kórházak következnek elsőként, de „a háztulajdonosok számíthatnak arra, hogy komolyabb áramkimaradással kell számolniuk”.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.