Legalább húsz migráns tűnt el a Földközi-tengerben egy hajóbaleset után

A túlélők beszámolója szerint közel harmincan voltak a csoportban.

2024. 09. 04. 18:21
Sokadik alkalommal végződik tragédiával a Földközi-tengeren átkelő migránsok útja
Sokadik alkalommal végződik tragédiával a Földközi-tengeren átkelő migránsok útja Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább húsz ember eltűnt a tengerben, miután egy Líbiából indult és Olaszországba tartó migránscsónak a vízbe fordult, hét túlélőt Lampedusa szigetére szállítottak – közölte az olasz parti őrség.

A túlélők beszámolója szerint közel harmincan voltak a csoportban. Szeptember elsején keltek útra Líbiából. A csónak olasz vizeken borult fel. Az eltűntek között három kisgyerek is van.

A túlélőkre az olasz parti őrség talált rá. Elmondásuk szerint három napon át kapaszkodtak a csónakba, mentésre várva. A hét túlélőt Lampedusa táborában helyezték el, mindannyian szíriai állampolgárok. A lampedusai migránsközpontot tavaly június elseje óta az olasz vöröskereszt működteti. A szervezet szerdán közölt adatai szerint augusztusban százötvenhárom csónakkal, hajóval több mint ötezer-ötszázan érkeztek a szigetre. Tavaly augusztusban közel húszezer volt az érkezők száma. Tavaly június elsejétől majdnem 2600 vízi járművel több mint 108 ezer migráns kötött ki a hatezer lakosú délolasz szigeten.

Borítókép: Sokadik alkalommal végződik tragédiával a Földközi-tengeren átkelő migránsok útja (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.