Miért titkoltak el a német hatóságok egy csoportos nemi erőszakot?

Az észak-rajna–vesztfáliai Herfordban egy 18 éves lány csoportos nemi erőszak áldozata lett. A bielefeldi ügyészség hét ember ellen indított nyomozást.

2024. 09. 13. 8:27
Az erfurti állami rendőrőrs az első olyan rendőrőrs Türingiában, amelyet testkamerákkal szereltek fel
Az erfurti állami rendőrőrs az első olyan rendőrőrs Türingiában, amelyet testkamerákkal szereltek fel. Fotó: Hannes Albert Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az észak-rajna–vesztfáliai Herford városa sokkos állapotban van. Augusztus 24-én kora reggel egy gyorsétterem parkolójában álló autóban egy 18 éves nőt több férfi megerőszakolt, írja az eXXpress.

A „Justiz” (igazságszolgáltatás) szó látható egy bírósági tisztviselő mellényén
A „Justiz” (igazságszolgáltatás) szó egy bírósági tisztviselő mellényén. Fotó: dpa Picture-Alliance/AFP Silas Stein

 

Miért titkolta a rendőrség sokáig a nemi erőszakot?

A brutális csoportos nemi erőszak még augusztus 24-én hajnalban történt de csak tizenhat nappal később került nyilvánosságra a bűncselekmény a Westfalenblatt tudósítása révén. Az áldozat a bűncselekményt követő másnap a rendőrségen tett feljelentést, de a hatóságok – állítólag azért, hogy az elkövetők ne meneküljenek el – kivárt a közléssel. A tetthelyhez közel van az a diszkó, ahol az áldozat is szórakozott, a rendőrök gyanúja szerint a 18 éves lánynak ott tehettek valamit az italába. 

A rendőrök csoportos nemi erőszak gyanúja miatt nyomoznak.

 

Két iraki őrizetben – ők a rendőrség előtt is ismertek voltak

A gyanúsítottak között hat férfi és egy nő van (egy fiatalkorú, egy felnőtt és öt kamasz), mindannyian a környéken élnek. A bielefeldi ügyészség azt közölte: az elkövetők között két iraki, egy német-szíriai és négy német útlevéllel rendelkező gyanúsított van. A két fő gyanúsított iraki állampolgár jól ismert volt a rendőrök előtt, mindketten őrizetben vannak. A többiek szabadlábon védekeznek.

A NIUS úgy értesült, hogy az erőszakot a gyanúsítottak filmre is vették. A nyomozók ennek kapcsán több lakást is átkutattak, és bizonyítékokat, köztük mobiltelefonokat foglaltak le.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: dpa Picture-Alliance/AFP/Hannes Albert)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.