Migránsfiatalok késekkel támadtak a nyugat-finnországi Vaasa város egyik iskolájánál

A rendőrség vizsgálja az ügyet és keresi a résztvevőket.

2024. 09. 05. 20:57
A finn Pohjanmaa régiós rendőrség kordonja
A finn Pohjanmaa régiós rendőrség kordonja Fotó: Yle/Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A finn médiában futótűzként terjedő videón azt látni, hogy 15-20 fiatal bevándorló fiatal a vaasai Huutoniemi iskola udvarán késeket ránt elő és azzal kergetik egymást – írta az Ilta-Sanomat finn újság. A lap szerint a rendőrség vizsgálja a vaasai iskola környékén történt erőszakos dulakodást, de egyelőre nem adott ki közleményt. A Helsingin Sanomat viszont már a rendőrség közleményére hivatkozva írta, hogy az eseménynél több rendőr is a helyszínre vonult. A verekedőknek azonban sikerült elhagyniuk a helyszínt, amikor a rendőrök kiérkeztek.

Az Ilta-Sanomat az iskola igazgatóját is idézte, aki szerint az eset nem általános iskolásokkal kapcsolatos.

Ez nem kapcsolódik az iskolához. Véletlen egybeesés, hogy az iskola területén, tanítási napon kívül volt ilyen összecsapás a fiatalok között. Semmi olyan nem jutott a tudomásunkra, ami az iskola működését befolyásolná

 – mondta az igazgató. Elmondása szerint az iskolai oktatás a megszokott módon, az alapvető biztonsági szempontokat figyelembe véve folytatódik. Mint arra emlékeztetett, ő maga kereste meg a rendőrséget, amikor a videó vitát váltott ki a szülők között.

Borítókép: A finn Pohjanmaa régiós rendőrség kordonja (Fotó: Yle/Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.