Nagy az öröm, ma újra találkozhatnak a régi ismerősök, Ursula von der Leyen Kijevben van

„Nyolcadik kijevi látogatásomra azért kerül sor, mert hamarosan kezdődik a fűtési szezon, és Oroszország továbbra is az energetikai infrastruktúrát veszi célba” – írja a bizottság elnöke.

2024. 09. 20. 8:04
Ursula von der Leyen és Volodimir Zelenszkij
Ursula von der Leyen és Volodimir Zelenszkij Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Segíteni fogjuk Ukrajnát a bátor erőfeszítéseiben. Azért jöttem ide, hogy megvitassuk Európa támogatását: a téli felkészültségtől a védelemig, a csatlakozásig” – írja Von der Leyen. Mint jelezte, még a G7-ek által Ukrajnának nyújtott hitelekről kíván tárgyalni a brüsszeli bürokrata. 

Ursula von der Leyen és Volodimir Zelenszkij
Ursula von der Leyen és Volodimir Zelenszkij. Fotó: AFP

Arról nem szól a fáma, hogy a már uniós tagországokat zsarolással fenyegető ukránokat vajon rendreutasítja-e az Európai Bizottság elnöke. A kérdés azért is releváns, hiszen Ukrajna csatlakozásáról is tárgyalnak, ahogy posztjában megjegyezte.

 

Borítókép: Ursula von der Leyen és Volodimir Zelenszkij (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.