Napokon belül megkezdődhet a háború Libanonnal

Csak napok kérdése, hogy kitörjön a teljes körű háború Libanonnal – figyelmeztetett az egyik izraeli parlamenti képviselő.

2024. 09. 09. 12:59
Beni Ganc kabinetminiszter (j) az izraeli parlament (Kneszet) ülésén Jeruzsálemben 2024. június 10-én
Beni Ganc kabinetminiszter (j) az izraeli parlament (Kneszet) ülésén Jeruzsálemben 2024. június 10-én (Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár napokon belül kitörhet a teljes körű háború Izrael és Libanon között – idézi Nisszim Vaturi, a Likud Párt képviselője, a Knesszet külügyi és védelmi bizottságának tagja szavait a The Times of Israel izraeli napilap.

A kormánypárti képviselő úgy fogalmazott, hogy amikor ez bekövetkezik, Bejrút Dahije nevű külvárosa, az Irán által támogatott Hezbollah siíta terrorszervezet egyik fő erőssége, „úgy fog kinézni, mint Gáza”.

Vaturi szerint Izraelnek nincs más lehetősége, és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök vasárnap már tájékoztatta is a katonai tisztségviselőket a tervről, ami egy megelőző csapással indulna.

Beni Ganc, az izraeli háborús kabinet volt tagja is úgy gondolja, hogy a zsidó államnak a Hezbollahra és Libanonra kellene összpontosítania, sőt ezzel el is késett. Ganc szerint Irán és megbízottjai jelentik az igazi problémát Izrael számára.

Képesek vagyunk… lecsapni a libanoni államra, ha szükséges

– mondta Beni Ganc.

Borítókép: Beni Ganc kabinetminiszter (j) az izraeli parlament (Kneszet) ülésén Jeruzsálemben 2024. június 10-én (Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.