Orbán Viktor a kongói elnökkel tárgyalt

A miniszterelnök hétfőn a karmelita kolostorban tárgyalt Félix Tshisekedivel, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnökével.

2024. 09. 30. 19:20
LÁZÁR János; LANTOS Csaba; ORBÁN Viktor; NAGY István; TSHISEKEDI, Félix
Orbán Viktor a kongói elnökkel tárgyalt Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárgyaláson részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Lázár János építési és közlekedési miniszter, Nagy István agáráminiszter és Lantos Csaba energiaügyi miniszter is.

A miniszterelnök a találkozóról közösségi oldalán azt írta:

Új gazdaságpolitika, új lehetőségek, új partnerek. Erről szól a gazdasági semlegesség!

Félix Tshisekedit korábban fogadta Sulyok Tamás köztársasági elnök is. 

SULYOK Tamás; TSHISEKEDI, Félix
Fotó: Bruzák Noémi

A kongói elnök magyarországi látogatásáról Szijjártó Péter közösségi oldalán osztott meg bejegyzést. 

„Múlt hétfőn New Yorkban előkészítettük, most hétfőn Budapesten megtörténik.

A Kongói Demokratikus Köztársaságból még soha nem látogatott elnök Magyarországra. Készen állunk a stratégiai együttműködés felépítésére a mezőgazdaság, a vízgazdálkodás és az infrastruktúra-fejlesztés terén 

– írta a tárcavezető. 

Hozzátette, zászlóshajóként szolgál a magyar vállalati vezetéssel végrehajtott, 600 millió dolláros út- és hídépítési beruházás Kongó és Zambia között, valamint előkészítés alatt állnak további mezőgazdasági és víztisztítási beruházások is. 

Kongó a katolikus egyház és a keresztény hit egyik afrikai bástyája, így a keresztény közösségek támogatására immár 12 programot hajtottunk végre oktatási, kulturális és egészségügyi területeken 

– emelte ki Szijjártó Péter, és azt is hozzátette, hogy népszerűek a magyar egyetemek a kongói hallgatók között, 177-en jelentkeztek az ösztöndíjprogramunkra.

Borítókép: 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.