Orbán Viktor legyen a kancellár! – mondják a németek

Elsöprő többségben támogatják a németek, hogy Brüsszelbe szállítsuk a migránsokat – a fanyalgók kifogytak az érvekből. Imádják a magyar kormány ötletét a németek.

Forrás: Mandiner2024. 09. 11. 10:54
HAVASI Bertalan; ORBÁN Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (k, napszemüvegben) érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy-kúriához 2024. szeptember 7-én. Balról a második Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke (Fotó: MTI/Illyés Tibor) Fotó: Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar kormány nemrég bemutatta azokat a buszokat, amelyekkel a migránsokat az Európai Unió fővárosába küldheti. Az ötlet a német média figyelmét is felkeltette. A Die Welt több cikkben is foglalkozott az általuk „elfogadhatatlannak” tartott ötlettel, a kommentelők azonban újra helyretették a német fősodratú médiát és a kormányt – szúrta ki a Mandiner.

Egy Stephan G. nevű kommentelő szerint, amikor

Magyarország csak nem akar olyan hülye lenni, mint a német kormány

Karl-Heinz nevű felhasználó pedig a következőket írta: „Sajnálom, de a magyaroknak egyszerűen igazuk van. Egyszerűen csak a saját hazájukat védik. És Magyarországon nem szúrják le, verik agyon stb. folyamatosan az embereket az utcán…”

Egy másik kommentelő egyszerűen csak annyit írt: 

Magyarország sok mindent jól csinál!

Anton B. nevű olvasó viszont aggodalmát fejezte ki, ha Németországon keresztül mennek a buszok Budapestről Brüsszelbe, akkor vajon „nem fognak-e leszállni” migránsok náluk.

Hana C. annyit fűzött hozzá, hogy: „Ez egy win-win szituáció. A migránsok olyan helyre jönnek, ahol bőséges szociális juttatások várják őket, Magyarország pedig sok gondtól kíméli meg magát.”

Egy másik kommentelő azt írta: „Magyarország szembeszáll az EU menekültpolitikájával. […] Remélhetőleg Magyarország kitart, és ellenáll az EU autokráciájának, az önjelölt vezető dilletánsoknak”. 

Egy Marion T. nevű felhasználó szintén nem fogta magát vissza a magyar miniszterelnökkel kapcsolatban: „Orbán nagyszerű! Németország királyává koronáznám! Csodálatos ember. Kérem, tegye ezt […] Minden migránst Brüsszelbe […] Csináljanak helyet nekik, úgyis ők akarják ezt a migrációt!”

Egy másik olvasó szintén szívesen látná Németország élén a magyar miniszterelnököt: 

Orbánt kancellárnak!

– írta egy Wolf Schmidt nevű kommentelő.

Persze volt néhány német, aki továbbra is ragaszkodott a kiadott parancs végrehajtásához, szerintük ugyanis Orbán Viktor Putyin barátja, bár azt nem részletezték, hogy a magyar bevándorláspolitikához mi köze lenne az orosz elnöknek. Szerintük Magyarországot ki kellene zárni az unióból, az uniós források mellett pedig további többmilliárd eurós bírságokat kiszabni a renitens tagállamra.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (középen, napszemüvegben) érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy-kúriához 2024. szeptember 7-én. Balról a második Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.