Több halálos áldozata van a támadásnak a nyugat-ukrajnai városban

Legalább heten meghaltak, amikor az orosz erők drónokkal és hiperszonikus rakétákkal támadták a nyugat-ukrajnai Lviv városát. Krivij Rihben is több sérültje volt az orosz támadásnak.

2024. 09. 04. 9:38
Tűzoltók dolgoznak a lángok megfékezésén egy orosz légitámadást követően
Tűzoltók dolgoznak a lángok megfékezésén egy orosz légitámadást követően (Fotó: MTI/EPA/Jakiv Ljasenko)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyugat-ukrajnai Lviv városában heten, köztük három gyermek meghalt, sokan megsebesültek, amikor Oroszország drónokkal és hiperszonikus rakétákkal támadta a települést – írja a BBC a város polgármesterére hivatkozva. A városvezető szerint több lakóház is kigyulladt, két iskola pedig zárva marad szerdán a támadás miatt.

Az ukrán hatóságok szerint az egész országban légiriadót rendeltek el.

Szintén orosz támadás érte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szülővárosát, az ország délkeleti részén található Krivij Rihet, ahonnan szintén jelentettek sérülteket – számol be róla a The Kyiv Independent ukrán hírportál.

Az éjszaka folyamán több nagyvárosban, köztük Kijevben, Szumiban Luckban és Rivnyében is robbanásokat lehetett hallani. A támadásokra a Telegramon reagált az ukrán elnök. Volodimir Zelenszkij úgy fogalmazott:

Minden olyan partnerünk a világon, aki segíti Ukrajnát a légvédelemben, az élet igazi védelmezője. És bárki, aki meggyőzi partnereit, hogy nagyobb mozgásteret adjanak Ukrajnának a terrorra való igazságos reagálás érdekében, az ukrán városok elleni ilyen orosz terrortámadások megakadályozásán dolgozik. A terrort meg kell állítani.

Borítókép: Tűzoltók dolgoznak a lángok megfékezésén egy orosz légitámadást követően (Fotó: MTI/EPA/Jakiv Ljasenko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.