Trump szerint vér tapad Harris kezéhez

A migránsbűnözés növekedése miatt vér tapad Kamala Harris alelnök, demokrata elnökjelölt kezéhez – áll Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltjének kampánycsapatának közleményében.

Forrás: Origo2024. 09. 25. 13:56
Kamala Harris amerikai alelnök, a Demokrata Párt elnökjelöltje
Kamala Harris amerikai alelnök, a Demokrata Párt elnökjelöltje Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei amerikai elnökválasztás egyik kiemelt témája az illegális migráció és a migránsok által okozott problémák. Kamala Harris alelnök a Demokrata Párt elnökjelöltje, akit Joe Biden amerikai elnök a határkérdés kezelésével bízott meg, úgy tűnik, kezdi érzékelni ha nem is a probléma súlyát, de legalábbis azt, hogy a kérdés bizony hatással van a választók döntésére – írja az Origo.

Valószínűleg ennek tudható be, hogy bejelentette, pénteken arizonai útja kapcsán a határra is ellátogat – számol be róla a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltjének kampánycsapata közleményben reagált a hírre – írja a Breitbart amerikai hírportál. A kommüniké szerint a migránsbűnözés növekedése miatt vér tapad Kamala Harris kezéhez, és egy utolsó pillanatban tett látogatás a határon 

„nem tudja elfedni azt az elviselhetetlen pusztítást, amelyet ártatlan amerikaiakra szabadított”.

Hasonlóan fogalmazott a New York Post amerikai napilapban megjelent véleménycikkében Betsy McCaughey, New York volt alkormányzója is, aki szerint „a bandák pokollá változtatják a környékeket”.

McCaughey szerint míg Trump ígéretet tett a probléma kezelésére, Harris nem csupán nem ígért ilyet, de politikai múltjából épp az ellenkező tendencia olvasható ki. A jelenlegi alelnök 

már szenátorként is egy olyan törvény ellen szavazott, amely szigorította volna a büntetéseket azokra a bűnözőkre, akik a kitoloncolás után illegálisan újra belépnek az országba, és újabb bűncselekményeket követnek el.

2019-ben, amikor a demokrata elnökjelöltségre pályázott, az Amerikai Polgári Szabadságjogi Unió jelöltek kérdőívére válaszolva kijelentette, hogy főügyészként arra utasította a kaliforniai bűnüldöző szerveket, hogy ne működjenek együtt a szövetségi határvédelmi hatóságokkal.

Borítókép: Kamala Harris amerikai alelnök, a Demokrata Párt elnökjelöltje (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.