Tűzriadó gyakorlat helyett lövöldözésriadó gyakorlat

Svédországi iskolákban már azt is gyakorolják a gyerekek, hogy mit kell tenni, ha „halálos erőszakkal” szembesülnek az iskolában.

Forrás: V4NA2024. 09. 30. 5:30
tűzriadó, bombariadó, tűzjelző, illusztráció (Forrás: Pexels)
Illusztráció (Forrás: Pexels)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy terjed az erőszak az iskolákban Svédország-szerte, úgy próbálnak meg új módszereket alkalmazni a tanárok annak kezelésére. Az egyik iskolakörzetben például a CoSafe nevű alkalmazást kezdték el használni, amely lehetővé teszi az iskolavezetés számára, hogy gyorsan elérje az összes tanárt, és felhívja a figyelmüket a veszélyre, amennyiben az szükséges.

Ez egy egyszerű módja a kommunikációnak, és nagyon jól működik. Például amikor az egyik iskolában verekedés volt, egy tanár elküldött egy üzenetet, így többen is azonnal a helyszínre tudtak sietni

– mondta Björn Gustafsson igazgató a Hallandspostennek, hívta fel rá a figyelmet a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Most a következő lépést szeretnék megtenni az alkalmazással, amelynek olyan funkciója is van, amely válsághelyzetben sms-t tud küldeni az összes diáknak.

Ezt akkor lehetne használni, ha egy potenciális erőszakos elkövető belép az iskolába. Ekkor tájékoztathatják a diákokat, hogy hová menjenek, vagy hogy zárkózzanak be és hasonlók.

Azt is elmondták, hogy rendszeresen tartanak tűzvédelmi gyakorlatokat,

de vannak már olyan gyakorlataik is, amikor arra készülnek fel, hogy mit kell tenni, ha egy fegyveres személy bemegy az iskolába és lövöldözni kezd.

Az önkormányzat és a rendőrség együttműködése során az iskolai személyzetet folyamatosan képezik ki arra, hogyan kell kezelniük a helyzetet, ha „halálos erőszakkal” találkoznak.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.