Újabb késeléses támadás

Egy ember életét vesztette, egy másik pedig súlyosan megsérült egy késeléses támadásban csütörtök este a hollandiai Rotterdam városában. A rendőrség letartóztatott egy gyanúsítottat, aki szintén megsérült az incidens során.

2024. 09. 20. 6:40
Mentők dolgoznak a rotterdami késeléses incidensnél, amelyben egy ember meghalt
Mentők dolgoznak a rotterdami késeléses incidensnél, amelyben egy ember meghalt Fotó: ANP via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Wessel Stolle rendőrségi szóvivő közölte, hogy a hatóságok nyomozást folytatnak az Erasmus-híd közelében történt késelés ügyében. Stolle szerint egyelőre nincs információ a támadás indítékáról, de minden lehetséges forgatókönyvet vizsgálnak.

A holland De Telegraaf szemtanúkra hivatkozva arról számolt be, hogy egy férfi két késsel támadt véletlenszerűen emberekre, miközben az „Allahu Akbar” kifejezést kiabálta. Stolle megerősítette, hogy  hallották ezt a kiáltást, és ez a nyomozás részét képezi.

Egy sportoktató, Reniël Renato David Litecia elmondása szerint két bottal verte meg a támadót, miután látta, hogy valakit megtámadott. Sikerült elvennie a késeket a férfitól. Litecia először verekedésnek hitte az esetet, 

de amikor közelebb értem, megláttam, hogy nem verekedés volt. Egy férfi két hosszú késsel szúrt meg egy fiatalembert, és amikor kiabálni kezdtem, megfordult, és mindenkit elkezdett megközelíteni, aki körülötte volt.

Egy másik rendőrségi szóvivő, Kristel Arntz elmondta, hogy a támadó feltehetően az egyik áldozatot egy mélygarázsban, majd a másodikat egy forgalmas terasz közelében, a híd egyik végénél támadta meg. Arntz hangsúlyozta, hogy a nyomozás korai szakaszában vannak, így az indítékot még nem lehet megállapítani.

Letartóztattunk egy gyanúsítottat, kihallgatjuk. Megvizsgáljuk az összes tanúvallomást, majd azt is megvizsgáljuk, mi lehetett a indíték

 – nyilatkozta Arntz.

Az áldozatok és a gyanúsított személyazonossága egyelőre nem ismert.

„Egy halott és két sebesült egy feltételezett iszlamista terrortámadásban Hollandiában. Egy férfi két nagy késsel felfegyverkezve kezdett el véletlenszerűen szurkálni embereket az Erasmus-hídnál Rotterdamban, miközben azt kiabálta, hogy Allahu Akbar. Egy személyi edző megjelent, és eszméletlenre verte a támadót” – írta a Visegrád 24 az X-oldalán az esetről.

 

Borítókép: Mentők dolgoznak a rotterdami késeléses incidensnél, amelyben egy ember meghalt (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.