Zelenszkij az olasz népnek mondott köszönetet

Az ukrán elnök Cernobbióban az észak-olaszországi gazdasági fórumon találkozott Giorgia Melonival. A megbeszélésen a békeformula végrehajtásáról is egyeztettek.

2024. 09. 07. 12:52
Giorgia Meloni Olaszország miniszterelnöke találkozik Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel az 50. Gazdasági Fórum Az Európai Ház – Ambrosetti Cernobbióban, Észak-Olaszországban
Giorgia Meloni Olaszország miniszterelnöke találkozik Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel az 50. Gazdasági Fórum Az Európai Ház – Ambrosetti Cernobbióban, Észak-Olaszországban Fotó: Palazzo Chigi sajtóiroda Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A találkozóról Zelenszkij közösségi oldalán számolt be.

A találkozón egyebek mellett tárgyaltunk Ukrajna helyreállításáról és újjáépítéséről, s ebbe beleértve az energiarendszert is. Nagyra értékeljük Olaszország döntését, hogy 2025-ben otthont ad a következő Ukrajna helyreállításával foglalkozó konferenciának

– írta az X-en az ukrán elnök.

„Megvitattuk továbbá a békeformula végrehajtását. Olaszország aktívan részt vesz az egyes pontok végrehajtásában. Köszönöm Giorgia Meloni miniszterelnöknek és az olasz népnek a támogatást és a közös munkát az igazságos béke helyreállítása érdekében”  – számolt be Volodimir Zelenszkij.

Borítókép: Giorgia Meloni, Olaszország miniszterelnöke találkozik Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel az 50. Gazdasági Fórum Az Európai Ház – Ambrosetti Cernobbióban, Észak-Olaszországban (Fotó: AFP/Palazzo Chigi sajtóiroda)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.