Zelenszkij megtudta a nyugati hírszerző ügynökségektől, amit már az újságok rég megírtak

Volodimir Zelenszkij elnök elmondta, hogy Ukrajnával szövetséges titkosszolgálatoktól kapott információkat arról, hogy Irán ballisztikus rakétákat szállít Oroszországnak, de részletek nem árult el. Hangsúlyozta, hogy ezek ugyanazok az információk, amelyek a tömegtájékoztatási eszközökön „keringtek”, de valamivel részletesebbek, különösen a lőszerek mennyiségét illetően.

Forrás: zn.ua2024. 09. 12. 8:37
Volodimir Zelenszkij, ukrán elnök
Volodimir Zelenszkij, ukrán elnök Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint mondta, jelenleg nincs információ arra vonatkozóan, hogy ezeket az oroszok már be is vetették volna. „De ismételten hangsúlyozom, hogy nem tudom jelenleg megerősíteni a rakéták használatát” — tette hozzá Zelenszkij.

Néhány nappal ezelőtt vált ismertté, hogy Irán elküldte Oroszországnak az első ballisztikus rakétatételét. Ezt követően ezt az információt az Európai Unió és az Egyesült Államok is megerősítette, újabb szankciókkal fenyegetve Teheránt. Szakértők szerint kétszáz Ababil és Fath-360 rakétáról van szó. Ezek 86, illetve 120 kilométeres távolságot képesek megtenni – emlékeztetett a zn.ua.

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (fotó: AFP)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.