Amerika legrosszabb polgármestere újra indul a választáson

Tiffany Henyard, az Illinois állambeli Dolton demokrata polgármestere bejelentette, hogy indul a második ciklusért. Henyardot először 2021-ben választották meg a szavazatok több mint 80 százalékával, de hivatali ciklusát viták és botrányok jellemezték.

Forrás: Origo2024. 10. 17. 17:30
Tiffany Henyard aki a lakossági meghallgatást "szar show-nak" nevezte és szerinte a lakosok nem a közösséggel kapcsolatos tényeket nézik
Tiffany Henyard aki a lakossági meghallgatást "szar show-nak" nevezte és szerinte a lakosok nem a közösséggel kapcsolatos tényeket nézik Fotó: Kyle Mazza Forrás: NurPhoto/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Figyelem, figyelem, figyelem. Újra indulok Dolton polgármesteri tisztségéért

– írta Henyard Facebook-bejegyzésében.

 

A demokrata színekben politizáló asszonyt először 2021-ben választották meg Chicago déli külvárosa, Dolton polgármesterének, miután két cikluson keresztül a település testületében tevékenykedett, írta az Origó.

Henyard szuper polgármesternek nevezte magát, a helyi állampolgárok azonban inkább Amerika legrosszabb polgármesterének titulálták. A becenevet azért kapta, mert hivatali ciklusát rossz és szabálytalan gazdálkodás jellemezte, különösen az adófizetők pénzével való visszaélések miatt.

A volt chicagói polgármester, Lori Lightfoot pénzügyi vizsgálata feltárta, hogy Dolton általános tartaléka 2022-ben még 5,61 millió dollár volt, de ez az egyenleg 2024 májusára 3,65 millió dolláros hiányra csökkent.

Henyard nagyvonalúan költötte a település pénzét. Állítólag nagy összegeket költött az Amazonra, és pazar, adófizetők által finanszírozott partikat rendezett rapperek részvételével, írta a Fox News.

A település képviselői pert indítanak ellene, eljárási szabálysértésekkel vádolva őket. E problémák ellenére Henyard újra indul a polgármesteri címért, a hivatalos bejelentést még ebben a hónapban tervezik.

Borítókép: Tiffany Henyard, aki a lakossági meghallgatást „sz…r show”-nak nevezte, és szerinte a lakosok nem a közösséggel kapcsolatos tényeket nézik (Fotó: NurPhoto/AFP/Kyle Mazza)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.