Döbbenet: egy 10 éves kislányt erőszakolt meg és ejtett teherbe egy migráns

A helyi vezetők továbbra is kiállnak a migránsok befogadása mellett.

Forrás: V4NA2024. 10. 18. 13:25
Alig szállnak le a hajókról az illegális migránsok, sokan máris bűncselekményeket követnek el
Alig szállnak le a hajókról az illegális migránsok, sokan máris bűncselekményeket követnek el Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy bangladesi menedékkérőt őrizetbe vettek azzal a váddal, hogy megerőszakolt és teherbe ejtett egy 10 éves kislányt egy olaszországi migránsokat befogadó központban. A 28 éves gyanúsítottat súlyos szexuális erőszakkal vádolják a bresciai San Colombano di Collio városában elkövetett támadást követően. A támadásról október 1-jén értesültek a hatóságok, miután a gyermek édesanyja bejelentést tett, aki drasztikus változásokat észlelt lánya viselkedésében. A QuiBrescia szerint a vádlott összebarátkozott az anyával és áldozatával, akik mindketten migránsok voltak, és a mintegy húsz bevándorlónak otthont adó intézményben tartózkodtak – számolt be róla a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A férfi az első bírósági meghallgatáson állítólag sírva fakadt, de az eljárás során végig hallgatott. A gyermeket és édesanyját azóta egy védett helyre szállították Alsó-Brescia térségében, ahol a gyermek pszichológiai támogatást kap egy szakemberekből álló csapattól.

A helyi média megerősítette, hogy a támadást követően a kislány abortuszon esett át. A helyi hatóságok most vizsgálják a migránsközpontot, amely ellen korábban, 2015-ben többször is tüntettek, mert a helyiek ellenezték a migránsok elhelyezését az egykori Hotel Il Cacciatoréban. A lakosok felháborodása azonban süket fülekre talált, és a helyi hatóságok jóváhagyták a migránsok elhelyezését.

A támadás ellenére egyes helyi vezetők ragaszkodnak ahhoz, hogy a migránsok és a lakosok közötti kapcsolat pozitív, és a településen uralkodó légkört békésnek nevezik.

Ennek az ügynek semmi köze a migránsokhoz, mi nagyon jól kijövünk velük

– állította Don Battista Dass, a helyi plébános. A migránsokat befogadó létesítmény vezetője, Giovanni Cantoni szintén megvédte lakóit: – Nagyon jól kijövök velük, jobban, mint sok olasszal – jelentette ki. Mirella Zanini helyi polgármester azonban más hangot ütött meg. – A befogadott migránsoknak eszük ágában sincs integrálódni – mondta.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Olaszországban mindennaposak lettek az alábbihoz hasonló jelenetek a forgalmasabb csomópontoknál. Attól sem riadnak vissza, hogy életveszélyes sérülést okozzanak a járókelőknek, ha nem tetszik nekik valami.

Az erőszakos migránsok gyakran drogok hatása alatt állnak, emiatt törnek-zúznak az utcákon. Spanyolországban sem jobb a helyzet, ahol a migránsok nemcsak a helyieket, hanem egymást is gyakran megverik.

Borítókép: Alig szállnak le a hajókról az illegális migránsok, sokan máris bűncselekményeket követnek el (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.