Halálos vonatszerencsétlenség történt Nagy-Britanniában

Egy férfi meghalt, tizenöten pedig megsérültek, amikor összeütközött két vonat Walesben. Az érintett vonalat lezárták, az okokat vizsgálják a hatóságok.

2024. 10. 22. 8:34
Vonat (Illusztráció, forrás: Pixabay)
Vonat (Illusztráció, forrás: Pixabay)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összeütközött két vonat a walesi Powys megyében található Llanbrynmair közelében, aminek következtében le kellett zárni az érintett vasútvonalat – számol be róla a The Independent brit napilap.

A balesetben egy férfi életét vesztette, tizenöten pedig megsérültek, de stabil állapotban vannak – írja az Express brit napilap.

A brit közlekedési rendőrség jelentése szerint alacsony sebességű ütközés történt, és a helyszínre azonnal kivonultak a mentők, a tűzoltók és a rendőrség egységei.

Az érintett vasúttársaságok közös közleményben tájékoztatták az utasokat a kialakult helyzetről, kiemelve, hogy elsődleges céljuk az utasok és a személyzet biztonsága.

Eluned Morgan, Wales első minisztere kifejezte együttérzését az érintettekkel, és megköszönte a mentőszolgálatok gyors reagálását. Emellett kérte, hogy folyamatosan tájékoztassák a fejleményekről.

A helyszínre a parti őrség helikoptere is érkezett, és a brit közlekedési rendőrség irányítja a mentési munkálatokat. Az eset kivizsgálása folyamatban van, és a hatóságok mindent megtesznek a helyzet mielőbbi rendezése érdekében.

Borítókép: Vonat (Illusztráció, forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.