Hillary Clinton korlátozná a szólásszabadságot

A Kamala Harris mögött álló volt first lady és külügyminiszter arra figyelmeztet, hogy a szólásszabadság engedélyezése a közösségi médiában azt jelenti, hogy elveszítik az irányítást. Hillary Clinton keményen nekiment az online platformoknak.

2024. 10. 11. 7:34
Illusztráció. Komoly korlátozásokat vezetne be a közösségi médiában Hillary Clinton (Fotó: Pixabay)
Illusztráció. Komoly korlátozásokat vezetne be a közösségi médiában Hillary Clinton (Fotó: Pixabay)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hillary Clinton volt külügyminiszter kijelentette, hogy a közösségimédia-platformoknak moderálniuk kell a tartalmakat, különben teljesen elveszítik az irányítást. 

Az Egyesült Államok volt külügyminisztere, Hillary Clinton beszédet mond (Fotó: AFP)
Az Egyesült Államok volt külügyminisztere, Hillary Clinton beszédet mond. Fotó: AFP

A Kamala Harris lelkes támogatójaként fellépő Clinton a CNN műsorában elmondta, hogy bár állami szinten történtek lépések a közösségi média szabályozására, többet szeretne látni a szövetségi kormánytól a tartalom moderálása terén.

@notafraid198608

Hillary Clinton "Totális média kontroll"

♬ Suspense, horror, piano and music box - takaya

Nézhetjük Kaliforniát, New Yorkot, és azt hiszem, más államok is tettek lépéseket

 – mondta Clinton.

A demokrata párti volt first lady úgy véli, hogy a kérdésnek minden törvényhozási és politikai napirend élén kellene állnia, és a vonatkozó törvény 230. szakaszának hatályon kívül helyezését szorgalmazza. Ez a szakasz védi az online platformokat attól, hogy felelősségre vonják őket harmadik féltől származó tartalmakért, például a közösségi média felhasználói tartalmáért. Ez a mentesség magára a tartalomra és bizonyos körülmények között a tartalom eltávolítására is vonatkozik.

Véleményem szerint fel kellene számolni a 230. szakaszt, amely az internetes platformoknak mentességet adott, mert úgy gondolták, hogy csak átviteli pontok, és nem kellene megítélni őket a közzétett tartalom miatt

 – mondta Clinton.

De most már tudjuk, hogy ez egy túlságosan leegyszerűsített nézőpont volt. Ha a platformok, legyen az Facebook, Twitter/X, Instagram vagy TikTok, bármi is legyen, nem moderálják és nem figyelik a tartalmat, akkor teljesen elveszítjük az irányítást

– folytatta. Kiemelte: ez nemcsak társadalmi és pszichológiai hatásokat jelent, hanem valós életbeli következményekkel is jár.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt Bill Clinton volt elnök és Hillary Clinton volt külügyminiszter támogatják Kamala Harris alelnököt, a demokraták elnökjelöltjét.

Megtiszteltetés számunkra, hogy csatlakozhatunk az elnökhöz, aki Harris alelnököt támogatja, és mindent megteszünk, amit csak tudunk, hogy támogassuk őt

– fogalmaztak.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.