Így vegyítik a kereszténységet a woke-eszmékkel Sorosék

Ahhoz, hogy a kulturális kereszténységet megingassák, az egyházat kell elsősorban megtámadni, és ehhez Sorosnak megvannak az eszközei, pontosabban a szervezetei – írja a Tűzfalcsoport elemzése.

Forrás: Tűzfalcsoport2024. 10. 08. 12:08
A Budapest Pride résztvevői (Fotó: AFP)
A Budapest Pride résztvevői (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt években fokozott figyelemmel követtük mindazt a tevékenységet, amellyel a Soros-birodalom egyértelműen a nyugati társadalom aláásására tett kísérletet. Ide sorolható az illegális migráció támogatása, az LMBTQ-ideológia terjesztése és gyerekekre erőltetése, valamint a nyugati (ideértve Európát és Észak-Amerikát is) civilizáció alapját jelentő, kulturális értelemben vett kereszténység aláásása. Utóbbival foglalkozik a Tűzfalcsoport mostani írása. 

Mielőtt ezekre kitérnek, fontosnak tartják, hogy leszögezzék: a katolikus egyház (és sok más keresztény felekezet, amelyeket külön nem emelnek ki) álláspontja a Szentírásból kiindulva az, hogy a bűnöst szeretni kell, a bűnt pedig elutasítani. Éppen ezért a keresztények nem homofóbok, transzfóbok és gyűlölködők, hiszen nem a homoszexuális, transznemű, vagy más „LMBTQ-kategóriához” tartozó személyekkel van problémájuk, hanem maga a jelenség ellentétes a teremtett világ rendjével. 

Fontosnak tartják, hogy megtegyük ezt a distinkciót, hiszen a cikkben említett NGO-k célja – pontosabban Soros Györgyé rajtuk keresztül – az, hogy beépítse az LMBTQ-ideológiát a keresztény hitbe, jobban mondva megváltoztassa azt a szekuláris kurzusnak megfelelő irányba. 

Nem is olyan régen, 2021-ben jelent meg a legelső (és azóta is egyetlen) „Szivárvány Index az európai egyházakról” című tanulmány, amely 32 ország 46 egyházát rangsorolja aszerint, hogy mennyire befogadóak az LMBTQ-közösség irányában. A katolikus egyház tekintetében a felmérés szerint a legnyitottabb az egyház Németországban (a mai napig így van), de a még mindig konzervatívabbnak tekinthető Olaszország meglepetésünkre az ötödik helyen állt akkor (az összes vizsgált egyházat alapul véve a 17.). 

A kezdeményezés élére az úgynevezett „Európai LMBTI Keresztény Fórum” állt, amelyet kifejezetten támogat Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa. Az említett csoportosulás a sorosista ILGA tagszervezete, és az index létrehozásában a holland oktatási minisztérium, a Világmissziós Tanács és a Soros György által finanszírozott, mindig jelenlévő Nyílt Társadalom támogatta. A Fórum az amszterdami Protestáns Teológiai Egyetem kutatóit vonta be a tanulmány adatainak összeállításába.

Az Európai LMBTI Keresztény Fórum a szervezet saját meghatározása szerint az európai LMBTI+ keresztény csoportok ökumenikus szövetsége, húsz országból negyven tagszervezettel rendelkezik. Célja az LMBTI-emberek egyenlőségének és befogadásának elérése a keresztény egyházakon belül és azokon keresztül, más vallási testületek és multilaterális szervezetek segítségével. Az Európai Fórum a vallásszabadságért, az LMBTI-emberek emberi jogaiért és méltóságáért, valamint az emberi szexualitásról szóló pozitív diskurzusért dolgozik. A szervezet az Európa Tanácsban megfigyelő státusszal rendelkezik. Az index bevezetője szerint az elmúlt fél évszázadban a homoszexuálisok jogainak érvényesítésére tett kísérletek mellett „Európában számos esetben megnőtt az LMBT emberekkel szembeni ellenséges magatartás, beleértve a nyílt üldözést is”. 

Azt is olvashatjuk benne, hogy „kultúrharcok” alakultak ki, és hogy „a vallás szerepet játszik mindebben”. Továbbá azt is megállapítja, hogy „az erőszakos homofóbia a világ szinte minden fundamentalista vagy tradicionalista vallásértelmezésével kapcsolatba hozható”. 

Azok, akik hívőként úgy vélik, hogy törvényjavaslatra van szükség, vegyék tudomásul, hogy a „homofóbiára” való utalások elsősorban a Szentírás és az egyházi hagyományos tanításai ellen irányulnak. Ergo, ha megfordítjuk a nézőpontot, akkor az LMBT-jogokért küzdő NGO-k folytatnak keresztényüldözést – írja a Tűzfalcsoport.

Borítókép: A Budapest Pride résztvevői (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.