Itt a török válasz a terrortámadás után

Irak északi részében és Szíriában található terrorista célpontok ellen intézett támadást a török hadsereg az Ankarában elkövetett merénylet után, és 32 célpontot megsemmisített – közölte a török védelmi tárca.

Forrás: MTI2024. 10. 24. 8:02
Páncélozott személyautó és mentőautó a terrortámadást követően Törökországban (Fotó: AFP)
Páncélozott személyautó és mentőautó a terrortámadást követően Törökországban (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán a TUSAS török repülőgépgyártó vállalat székhelyénél követtek el merényletet, amelyben öten meghaltak és 22-en megsebesültek. Ali Yerlikaya belügyminiszter közlése szerint nagyon valószínű, hogy a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) állhat a terrortámadás mögött. 

A terrorszervezetként nyilvántartott – Törökországban és Irakban tevékenykedő – PKK 1984 óta fegyveres felkelést folytat a kurd kisebbség függetlenségéért. 

A védelmi tárca közlése szerint a válaszcsapásokban „számos terroristát semlegesítettek”, de pontos számot nem közöltek. 

A minisztérium hangsúlyozta, hogy a török hadsereg a „jogos önvédelem” jegyében cselekedett, és mindent megtett annak érdekében, hogy polgári életekben és létesítményekben, illetve kulturális és természeti értékekben ne keletkezzen kár. 
A minisztérium azt is jelezte, hogy folytatják a hasonló csapásokat a PKK ellen.
Borítókép: Páncélozott személyautó és mentőautó a terrortámadást követően Törökországban (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.