Leégett a tűzoltóság, mert kispórolták a tűzjelzőt

A Stadtallendorfban (Hesse tartomány) lévő épületben nem volt felszerelve tűzjelző rendszer, mert a szakértők nem tartották szükségesnek.

Forrás: EuroNews2024. 10. 18. 8:53
A Marburg-Biedenkopf kerületben található Stadtallendorf tűzoltóságának járműtelepe teljesen megsemmisült egy nagy tűzben.
A Marburg-Biedenkopf kerületben található Stadtallendorf tűzoltóságának járműtelepe teljesen megsemmisült egy nagy tűzben. Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig egy éve átadott, németországi tűzoltóság teljesen leégett, az anyagi kár jelentős. A tűz szerdán hajnalban tört ki, és több mint egy tucat tűzoltóautót és az eszközöket tároló csarnokot semmisített meg a Euronews beszámolója szerint.

A kár becslések szerint 20 és 24 millió euró között mozog. Szerencsére személyi sérülés nem történt. A tűz egy, a tűzoltósághoz tartozó, lítium-ion akkumulátorokkal felszerelt, és külső tápcsatlakozóval rendelkező járművön ütött ki.

Hesse tartomány tűzoltószövetségének vezetője, Norbert Fischer elmondta, hogy a történtek elgondolkodtatóak, és reméli, javulnak a tűzvédelmi előírások a tűzoltóságoknál. Kiemelte, hogy a tűzoltóságokon alkalmazott technológiák és az akkumulátortöltők miatt célszerű lenne tűzjelző rendszereket telepíteni, bár nem egyértelmű, hogy Stadtallendorfban ez megakadályozta volna-e a tragédiát. Fischer hozzátette, hogy a tűz villámgyorsan terjedt.

Borítókép: A Marburg-Biedenkopf kerületben található Stadtallendorf tűzoltóságának járműtelepe teljesen megsemmisült egy nagy tűzben (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.