Egyre több a migráns Németországban

Németország szövetségi rendőrsége 6921 jogosulatlan belépést jelentett szeptemberben az ország határain, ami enyhe csökkenést jelent az előző hónapokhoz képest, mivel a kormány fokozta a határellenőrzéseket az illegális határátlépések kezelése érdekében.

Forrás: MTI2024. 10. 23. 12:44
Határellenőrzás a német-lengyel határon. Fotó: Sebastian Kahnert/dpa Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március óta a jogosulatlan belépések száma folyamatosan 7000 és 7800 között mozgott, januárban (6906) és februárban (5998) alacsonyabb számokat jelentettek. Az engedély nélküli belépések visszaszorítására irányuló erőfeszítések részeként szeptember 16-a óta fokozták a határellenőrzéseket a német határokon. Továbbra is bizonytalan azonban, hogy a csökkenés a határellenőrzés kiterjesztésével függ-e össze.

A rendőrség jelentése szerint az év első három negyedévében 64 292 ember lépte át illegálisan a határt, többségük menekült.

Ez jelentős csökkenés a tavalyi 92 128 jogosulatlan belépőhöz képest ugyanebben az időszakban. Az engedély nélküli belépés miatt elfogott személyeket vagy visszaküldik hazájukba, vagy – ha kifejezik menedékkérési szándékukat – egy befogadóközpontba kerülnek, ahol okmányaikat befogadják és feldolgozzák. 

Az ellenőrzések most már kiterjednek a Dániával, Belgiummal, Hollandiával és Luxemburggal közös szárazföldi határokra is. A Lengyelországgal, a Cseh Köztársasággal, az Ausztriával és a Svájccal közös határokat már egy ideje ellenőrzik, míg a Franciaországgal közös határon az olimpiai játékok kapcsán korábban fokozott ellenőrzések folytak. Az intézkedések jelenleg hat hónapig maradnak érvényben. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.