Moszkvába utazott és bocsánatot kért egy szlovák európai parlamenti képviselő

„Oroszország barátjaként érkeztem, mert nem tudom tovább tűrni a Nyugaton terjedő ruszofóbiát” – mondta Lubos Blaha, a szlovák Smer EP-képviselője a Telegramon megosztott videójában.

Forrás: Új Szó2024. 10. 14. 15:15
Fotó: Lubos Blaha/Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Blaha arról beszélt, hogy látogatása során szeretne bocsánatot kérni az orosz néptől „azokért a háborús, gyűlölködő és lényegében fasiszta határozatokért, amelyeket az Európai Parlament Oroszországgal szemben fogad el”, írta meg az Új Szó.

Oroszország még mindig szép, bölcs és fejlett… És azért jöttem, hogy hálát adjak a fasizmus alóli felszabadulásért, illetve hogy bocsánatot kérjek a nyugati oroszfóbiáért

– jelentette ki Blaha a Smer közösségi oldalán, amelyhez egy Oroszországban rögzített videót is mellékelt.

A Progresszív Szlovákia párt eközben határozottan elítélte Blaha moszkvai látogatását.

„Lubos Blaha moszkvai útja egy cinikus színjáték, amelynek célja a feltűnéskeltés, miközben elvonja a figyelmet a Smer-kormány kudarcairól” – fogalmazot Martin Hojsík, a Progresszív Szlovákia lépviselője. Korábban Robert Fico szlovák miniszterelnök bejelentette, hogy Moszkvába látogat a náci Németország felett aratott második világháborús győzelem 80. évfordulója alkalmából.

Borítókép: Lubos Blaha (Forrás: Lubos Blaha/Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.