Olyat lépett Putyin, aminek Amerikában is következménye lett

Vlagyimir Putyin orosz elnök felmentette Anatolij Antonovot az Egyesült Államokban betöltött orosz nagyköveti tisztségéből.

Forrás: Origó2024. 10. 10. 13:56
Vlagyimir Putyin orosz elnök részt vesz a Független Államok Közössége (FÁK) államfőinek csúcstalálkozóján 2024. október 8-án a moszkvai Kremlben tartott kibővített találkozón (Fotó: AFP)
Vlagyimir Putyin orosz elnök részt vesz a Független Államok Közössége (FÁK) államfőinek csúcstalálkozóján 2024. október 8-án a moszkvai Kremlben tartott kibővített találkozón (Fotó: AFP) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök felmentette Anatolij Antonovot az Egyesült Államokban betöltött orosz nagyköveti tisztségéből. Az erről szóló rendeletet már közzé is tették.

A dokumentumban az olvasható, hogy felmenti Anatolij Ivanovics Antonovot az Oroszországi Föderáció rendkívüli és meghatalmazott nagykövetének tisztségéből az Amerikai Egyesült Államokban.

Az orosz külügyminisztérium szombaton megerősítette Antonov nagykövet kiküldetésének befejezését. Ugyanazon a napon különjárattal Moszkvába repült, írta meg az Origó.

Antonovot 2017-ben nevezték ki az Egyesült Államok nagykövetévé. 2011 és 2016 között Oroszország védelmi miniszterhelyettese volt, 2016-tól 2017-ig pedig külügyminiszter-helyettesként szolgált.

Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő hétfőn hangsúlyozta, hogy időben ki fogják nevezni az új nagykövetet az Egyesült Államokba. Jurij Usakov, az elnök nemzetközi ügyekért felelős tanácsadója szerint az új nagykövet jelölése jelenleg folyamatban van. A kinevezés az összes formaság teljesítése után történik meg.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök részt vesz a Független Államok Közössége államfőinek csúcstalálkozóján 2024. október 8-án a moszkvai Kremlben tartott kibővített találkozón (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.