Orbán Viktor: Az elmúlt hetven évben nem álltunk ilyen közel a világháborúhoz

A közösségi oldalán a magyar miniszterelnök úgy fogalmazott: mindenki látja, de mindenki úgy tesz, mintha nem látná. A király meztelen. Orbán Viktor szerint ideje kimondani: az európai vezetők, a brüsszeli bürokraták egy reménytelen háborúba vezették a Nyugatot.

Forrás: Facebook2024. 10. 24. 10:48
Ukrán katonák az orosz-ukrán háborúban (Fotó: AFP)
Ukrán katonák az orosz-ukrán háborúban (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A győzelem reményétől megszédült fejükben ez a háború a Nyugat háborúja Oroszország ellen, amit meg kell nyerniük, az ellenséget térdre kell kényszeríteniük, és ki kell belőle vasalniuk, amit csak lehet. Ez az ő nagy közös céljuk. Ezt írta a Facebookon közzétett bejegyzésében Orbán Viktor.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök (Fotó: AFP)
Orbán Viktor magyar miniszterelnök (Fotó: AFP)

A kormányfő hozzátette:

Már az egész Európai Uniót akarják nyíltan beletolni az ukrán háborúba. Az új győzelmi tervet is nyilvánosságra hozták. A tervnek az is a része, hogy miután a keleti fronton megvan a győzelem, Ukrajna vállalja, hogy az amerikaiakat helyettesítve egész Európa biztonságát garantálja saját, megerősített hadseregével.

Orbán Viktor hangsúlyozta: vagyis, mi, magyarok egy reggel arra ébrednénk, hogy ismét keletről jött szláv katonák állomásoznak Magyarország területén. Mi ezt nem akarjuk! De a brüsszeli nyomás napról napra erősebb.

Nekünk, magyaroknak is el kell döntenünk, hogy akarunk-e háborúba menni Oroszország ellen vagy sem. Politikai ellenfeleink szerint menni kell. Nekik 1956 tanulsága az, hogy harcolnunk kell Ukrajnáért, sőt Ukrajnában. Nekünk 1956 tanulsága az, hogy csak egyetlen dologért, Magyarországért és a magyar szabadságért szabad harcolnunk

 – húzta alá Orbán Viktor.

Magyarországért és a magyar szabadságért most azzal tehetjük a legtöbbet, hogy nem veszünk részt mások háborújában. Azzal tehetjük a legtöbbet, ha nem hagyjuk, hogy háborús felvonulási területté alakítsák az országunkat, és megőrizzük Magyarország szabadságát, békéjét és biztonságát – tette hozzá a miniszterelnök.

Borítókép: Ukrán katonák az orosz–ukrán háborúban (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.