Támadás indult Izrael ellen + videó

Az éjszaka újabb akció indult Izrael ellen. Az IDF azonban megbirkózott a fenyegetéssel. Izrael eközben Bejrútot lőtte.

Forrás: Origó2024. 10. 03. 7:30
Füst száll fel Bejrútban a környéket célzó izraeli légicsapás helyszínéről 2024. október 2-án (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az izraeli hadsereg (IDF) közölte, hogy sikeresen elfogott egy „gyanús légi célpontot” az ország közepén, a sűrűn lakott partvidéke közelében. A térségben hangos robbanásokat lehetett hallani az éjszaka folyamán.

Az incidens során személyi sérülés nem történt. A támadást egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta magára, írja az Origó. Az izraeli hatóságok vizsgálják az eset körülményeit és eredetét.

Eközben csütörtökön kora reggel legalább hat ember halt meg egy izraeli légi támadásban a libanoni főváros, Bejrút központjában – közölték a libanoni egészségügyi tisztviselők. Mint arról lapunk korábban írt, az Izraeli Védelmi Erők jelentése szerint „célzott” támadást hajtottak végre Libanon fővárosában.

A célpont egy lakóépület volt Bejrútban, a parlament közelében. Ez a támadás a második alkalom volt a héten, hogy Izrael Bejrút központját támadta.

Borítókép: Füst száll fel Bejrútban a környéket célzó izraeli légicsapás helyszínéről 2024. október 2-án (Fotó: AFP)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.