A diákok imádták Trump terveit, míg azt hitték, hogy Bidenéi

Újabb tökéletes példa a nyugati mainstream média fiatalokra gyakorolt hatására.

Belák Tamás
Forrás: summit.news2020. 09. 07. 20:54
Trump campaign rally in New Hampshire
epaselect epa08632993 US President Donald J. Trump speaks in front of Air Force One at the edge of an airplane hanger during a campaign stop in Londonderry, New Hampshire, USA, 28 August 2020. EPA/CJ GUNTHER Fotó: CJ GUNTHER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Campus Reform amerikai diákokkal készített interjúi tökéletes példát szolgáltattak a nyugati mainstream média fiatalokra gyakorolt hatásáról.

Az amerikai fiatalok a jelek szerint ugyanis támogatják Donald Trump intézkedéseinek jó részét, amíg abban a hitben vannak, hogy azok Bidenhez köthetők. Ebből is jól látszik, hogy a két politikus megítélése a fiatal generáció körében elsősorban nem politikai tervezeteik és cselekedeteik alapján történik, sokkal inkább a róluk kialakult – jobban mondva kialakított – kép alapján. Azt pedig már mondani sem kell, hogy a róluk alkotott elképzeléseiket – tényeken alapuló önálló vélemény híján – milyen elképesztő mértékben manipulálja az egész országot behálózó Trump-ellenes hangulat, amelynek legfőbb gerjesztői a közismert liberális médiumok (CNN, The Guardian, BuzzFeed stb.).

A lap stábja diákoknak azt a kérdést tette fel, hogy mi a véleményük az általuk felsorolt politikai tervezetekről. Olyan napirendi pontokat dobtak fel nekik, mint a terrorizmus és embercsempészet elleni küzdelem, illetve a katonai csapatok hazahozatala. Tették azt úgy, hogy mindezeket Joe Biden és a Demokrata Párt agendájának részeként említették, miközben azok valójában Donald Trump számlájára írhatók.

A reakciók nem okoztak csalódást:

– A terrorizmus elleni harc mindig is nagy jelentőséggel bírt, különösen Amerikában.

Megszabadulni olyan dolgoktól, amik amerikai életeket veszélyeztetnek: tökéletes

– mondta az egyik fiatal.

– Az embercsempészet – különösen Dél-Floridában, ahol én is lakom – óriási gondot jelent, szóval remek ötletnek hangzik – válaszolta egy másik diák Trump embercsempészet elleni terveinek hallatán.

Egy harmadik tanuló így reagált az elhangzottakra:

– Még nem döntöttem el véglegesen [hogy kire fogok szavazni], de mindezek a dolgok nagyszerűen hangzanak, így csak még jobban hajlok Biden irányába.

Miután a videót készítő stáb felfedte kártyáit és elárulta, hogy végig Trump napirendjét ismertették, a diákok egy része beismerte, hogy nem ártana jobban tájékozódni.

Egyikük így fogalmazott:

– Mindenkinek javára válna, ha jobban utánanézne az elnök irányelveinek, ahelyett, hogy a személye alapján ítélkezne.

Egy másik pedig így:

– Manapság nem sokat hallani a jó dolgokról, amiket [Trump] tesz.

Jó tudni róla, hogy mindezeket ő csinálja.

A teljes videó:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.