Az emberi tényezők figyelembevételével

Most nehéz ugyanazt elvárni a diákoktól, mint normális esetben.

2020. 03. 25. 12:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az erkélyről a levegőben terjengő kávé illata mellett megvitattuk a szomszéddal az olasz oktatás mostani helyzetét. Már biztos, hogy az iskolák nem nyitnak ki április 3-án. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint, talán májusban indulhat újra az oktatás, de az is lehet, hogy az egész tanév „rámegy” erre. Ha kell, az érettségik is online zajlanak majd. Mostantól a tanároknak már osztályozniuk is kell, nem elég csak házi feladatot kiutalni. A tantestületek viszont önállóan dönthetik el, hogy milyen kritériumok szerint osztályoznak. De figyelembe kell venniük, hogy ebben a helyzetben nehéz ugyanazt elvárni a diákoktól, mint normális esetben.

Több családban is gondot okoz, hogy nincs elég számítógép, laptop, tablet, főleg, ha mindkét szülő otthonról dolgozik. Ez esetben nem jelent késést, ha valaki nem tud időben belépni az online tanórára.

Általánosságban az az érzésem, hogy Olaszországban megtesznek mindent, amit lehet – ahol szükséges, a katonaság is jelen van. De megpróbálják szemmel tartani az emberi mivoltunkat, és apróbb észszerű engedményekkel elkerülni azt, hogy a szabadság szinte teljes korlátozása szükségtelen pánikreakciókat váltson ki az emberekből.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.