Az Európai Néppárt EP-frakciója támogatja Ursula von der Leyen jelölését

Támogatja a tagállami vezetők megállapodását az Európai Néppárt európai parlamenti (EP-) frakciója, amelynek értelmében Ursula von der Leyen német védelmi miniszter lenne az Európai Bizottság elnöke – közölte a képviselőcsoport szóvivője kedd este.

Forrás: MTI2019. 07. 02. 22:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pedro López de Pablo hangsúlyozta: az Európai Parlament elnökének megválasztásába ugyanakkor az Európai Tanácsnak nincsen beleszólása, és így erre szerdán sor is fog kerülni.

Bas Eickhout, a zöldpárti frakció egyik csúcsjelöltje csalódást keltőnek nevezte a keddi brüsszeli EU-csúcson megszületett döntést, amelyet szerinte az EP-nek nem szabadna támogatnia.

Ursula von der Leyent az Európai Parlamentnek kell majd jóváhagynia, várhatóan két hét múlva, és sokak szerint meglehetősen szoros szavazásra kell készülni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.