Betiltották a transznemű mozgalmat kifogásoló könyvet

Spanyolországban csak a külföldiek utazhatnak a régiók között, szervezetten érkeznek a koldusok Svédországba. Olaszországban heves vitákat szít a bevándorlás kérdése, Párizsban terror-emlékmúzeumot nyitnak. Az amerikai cég a transznemű mozgalmakat kifogásoló könyvet tilt be.

2021. 03. 03. 19:00
null
Ryan T. Anderson a „When Harry became Sally” című könyv szerzője, a transzneműség problémáit taglaló előadásán Forrás: Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak a külföldi turizmus működik Spanyolországban

Megszűnt a belföldi turizmus Spanyolországban, az ott élők október óta nem járhatnak át szabadon az autonóm régiók között, a határokat lezárták. Több helyen előfordult, hogy nem csak a régiós határzárat kellett betartani, hanem a városok is karanténba kerültek, tehát senki nem hagyhatta el saját települését. Ezzel szemben a külföldről érkező turisták korlátozások nélkül, szabadon átutazhatják akár az egész országot. A repülőjáratok sem szűntek meg, de a légi utazáshoz be kell mutatni egy negatív koronavírus teszt eredményét. Az autonóm régiók a külföldi turistákat nem merik úgy korlátozni, mint a saját lakóikat. A Nemzeti Statisztikai Hivatal szerint januárban közel 300 ezer külföldi érkezett szabadidős céllal az országba, a harmadik hullám legszigorúbb korlátozásainak idején.

Forrás: EL PAIS

Tömegesen érkeznek koldusok Svédországba

Az elmúlt években több mint 5000 koldus érkezett szervezetten Romániából Svédországba, akik elárasztották a közterületeket, elsősorban a nagyobb üzletek bejáratai előtti részeket. 2018-ban komoly vita bontakozott ki a svéd parlamentben ennek visszaszorításáról, de végül nem született erről törvény. Az ország 290 járásából mindössze 14-ben hoztak helyi rendeletet, amely megtiltja a kéregetést, de így is vannak olyan települések, ahol engedélyezik a koldulást. Eddig mindössze három alkalommal ítéltek pénzbüntetésre illegálisan kéregetőket. A koldusok megjelenésével megnőtt az illegális lakóhelyek száma is, a hatóságok Stockholm környékén 50 helyről tudnak, ahol 500-600 koldus, illetve prostitúcióval foglalkozó lakik embertelen körülmények között.

Forrás: svt

Megosztó a bevándorlás ügye Olaszországban

Kedden az olasz baloldali politikusok módosítási javaslatot terjesztettek fel annak érdekében, hogy a Nemzetközi Bűntetőbíróság hozzon létre egy újfajta „agresszív bűntett” kategóriát, és a hajóblokád felállítását az emberiség ellen elkövetett bűncselekménynek nyilvánítsa. A parlament alsóházának külügyi bizottsága tegnap szavazott a felterjesztésről, a szavazás alatt a Hajrá Olaszország párt kivonult a teremből, a Liga tartózkodott, egyedül az ellenzéki Olasz Testvérek utasította el a javaslatot.

„Nem lehet emberiség elleni bűntett a határvédelem, minden országnak jogában áll eldöntenie kit enged be. Az emberkereskedelmet kellene bűncselekménnyé nyilvánítani, nem pedig a határvédelmet. Aki megvédi határait az nem bűnöző, hanem hazafi” – nyilatkozta Andrea Delmastro delle Vedove a FdI külügyi bizottságának felelőse.

Forrás: la Repubblica, il Giornale

Terror-emlékmúzeum nyílik Párizsban

Az intézmény nyitását 2027-re tervezik, amely a franciaországi terrortámadások áldozatainak állít majd emléket. Az emlékmúzeum létrehozását Emmanuel Macron támogatta 2018-ban az Igazságügyi Minisztérium Emlékbizottságának javaslatára. A Bizottság az emlékmúzeummal azt szeretné bemutatni, hogy a demokratikus társadalmak hogyan szállnak szembe a terrorizmussal és az azt övező kihívásokkal. A múzeum nem a terrorizmus jelenségét állítja középpontba, hanem az ehhez köthető társadalmi kihívásokat és a leküzdéséhez szükséges eszközöket.

A múzeum létrehozásával a volt miniszterelnök, Edouard Philippe bízta meg Henry Rousso történészt, aki azt mondta, hogy az emlékmúzeum emlékhely, történelmi visszatekintés, és társasági-oktatói-kulturális-tudományos helyszín lesz. A múzeum nemcsak azokat fogja áldozatoknak tekinteni, akik a terrortámadásokban életüket vesztették, hanem a súlyos sérülteket, túlélőket és a mentésben résztvevőket is.

Forrás: actu Paris

Transznemű mozgalom ellenes könyvet tiltott be az amerikai cég

Az Amazon amerikai cég eltávolította a transznemű mozgalom ellen felszólaló könyvet a kínálatából, amelyet Ryan T. Anderson írt, „Amikor Harry Sally-vé változott: alkalmazkodás a transzneműek korszakához” címmel. A könyv szerzője elmondta, hogy az Amazon azzal az indokkal távolította el könyvét a webáruházából, hogy a könyv a transzneműek ellen indított támadás. A szerző azonban úgy véli, hogy „tekintettel Joe Biden erőteljes transz-barát politikájára, éppen itt lenne az ideje annak, hogy mindenki elolvassa a könyvét.

„Vegyétek meg, amíg lehet.” – írta Anderson a Twitter-oldalán.

Forrás: Independent, Twitter (Ryan T. Anderson), Twitter (Ryan T. Anderson)

(A borítóképen Ryan T. Anderson, a „When Harry became Sally” című könyv szerzője, a transzneműség problémáit taglaló előadásán. Fotó: Youtube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.