Deutsch Tamás: Az ellenzéket terheli a felelősség az OLAF-jelentésért

A magyar politikatörténet legnagyobb, uniós forrásokat is érintő korrupciós ügye a négyes metróé – mondta a Fidesz európai parlamenti képviselője Brüsszelben.

2019. 09. 04. 14:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szocialisták és a liberálisok 2010 előtti korrupciós ügye vastagon hozzájárult ahhoz, hogy az Európai Unió csalás elleni hivatala (OLAF) ilyen magas pénzügyi következményekkel járó ajánlást fogalmazott meg Magyarországnak.

A magyar politikatörténet legnagyobb, uniós forrásokat is érintő korrupciós ügye ugyanis a négyes metróé – mondta Deutsch Tamás Brüsszelben újságíróknak. A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint amikor a szocialista és liberális politikusok a kedden nyilvánosságra hozott korrupciós adatok miatt panaszkodnak, úgy viselkednek, mint a rendetlen gyerekek. – Azokra a gyerekre hasonlítanak, akik kupit csinálnak a nappaliban, majd a szülők érkezésekor még ők vannak felháborodva a rendetlenség miatt – hangoztatta Deutsch, hozzátéve: „azok az ellenzéki politikusok beszélnek állítólagos korrupcióról, akik nyakig érintettek az Altus és a Szeviép botrányokban, vagy olyan párt képviselői, amely még a parlamenti választásokhoz nyújtott állami költségvetési támogatásokkal sem tudott a megadott határidőre elszámolni.”

A delegációvezető Brüsszelben arról is beszélt: bár a csalás elleni hivatal hazánk esetében több mint 370 millió euró (körülbelül 122 milliárd forint) visszafizetésére tett javaslatot, ez nem azt jelenti, hogy az összeget vissza is kell fizetni, erről ugyanis kizárólag az Európai Bizottság dönthet. Az esetek jelentős részében a javasolt pénzügyi következmény és a bizottsági döntés köszönőviszonyban sincs egymással – tette hozzá a képviselő, aki szerint ha Magyarországon választási időszak van, az OLAF más brüsszeli intézményekhez hasonlóan előszeretettel avatkozik bele a hazai kampányba, mégpedig az ellenzék oldalán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.