Felháborító módon hallgatnak a brüsszeli politikusok a rasszista botrányban

A hazai baloldaliak beismerték, a brüsszeli politikusok nyereséget remélve rájátszottak a rasszista politikus támogatására.

Forrás: v4na hírügynökség2020. 10. 15. 12:28
JOUROVÁ, Vera
Vera Jourová mindig felháborító módon támadja hazánkat Fotó: Olivier Hoslet Forrás: MTI/EPA pool/Olivier Hoslet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brüsszeli politikusok nem hajlandók elítélni a rasszista, antiszemita baloldali politikust. A baloldali politikai alakulat elnökhelyettese beismerte, hogy politikai nyereséget remélve rájátszottak a rasszizmusra. A V4NA erről kérdezte a brüsszeli vezetőket, akik hallgatnak az ügyben.

Hallgatnak a máskor a jogállamiságért aggódó politikusok a rasszista botrányban. A V4NA hírügynökség szerette volna megtudni, hogy mit szólnak ahhoz, hogy egy rasszista, antiszemita politikai erőt, a magyarországi Jobbikot mentegetnek uniós pártok politikusai.

Vera Jourová mindig felháborító módon támadja hazánkat
Fotó: MTI/EPA pool/Olivier Hoslet

Ráadásul nem csak mentegetik a szélsőjobboldali pártot, hanem azt is elismerték, hogy politikai céllal rájátszottak a cigányellenes rasszizmusra, ahelyett, hogy ellene tennének. A Magyar Szocialista Párt elnökhelyettese élő tévéadásban ismerte be, hogy a múlt vasárnapi időközi országgyűlési képviselő-választáson szándékosan indítottak szélsőséges nézeteiről ismert politikust.

A botrányról kérdeztük Věra Jourovát és Frans Timmermanst, az Európai Bizottság alelnökeit, valamint Dacian Cioloșt és Iratxe García Perezt, a Renew Europe és az S&D pártcsaládok frakcióvezetőit.

Brüsszel azonban cinkos módon hallgat a szövetségeseiket is érintő ügyben.

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.