Felháborodást keltő rasszista matrica jelent meg

Az egymilliárdnál is több felhasználóval rendelkező Instagram matricatárában megjelent egy olyan matrica, ami a fehér emberek elhallgattatására buzdít. A kis ikon nemcsak kirekesztő, de érthetetlen is, hiszen eddig éppen arra hívta fel a figyelmet a Black Lives Matter mozgalom, hogy a hallgatás is erőszak.

Forrás: v4na hírügynökség2020. 07. 14. 19:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mai modern világban már egyre többen rendelkeznek Instagram-fiókkal, számos celeb is ezen a platformon szól a követőihez. Most azonban nagy felháborodást keltett, hogy egy rasszista matrica jelent meg a felületen.

Az új ikonra a konzervatív kommentátor, Katie Pavlich hívta fel a figyelmet a közösségi oldalán. A matrica felirata szerint el kell hallgattatni a fehér embereket. A Washington Examiner egyébként felhívta rá a figyelmet, hogy a matricát a baloldali médiához tartozó Refinery29 hozta létre a Giphy-ben.

A matrica amellett, hogy a fehéreket diszkriminálja, érthetetlen is a baloldal és a Black Lives Matter támogatóinak részéről. A tüntetések egyik jelszava ugyanis éppen az volt, hogy maga a hallgatás is erőszaknak minősül, így tehát nem kellene elhallgattatni senkit. Főleg nem a fehéreket, akiknek állítólag fel akarták nyitni a szemét a világban zajló rasszizmusra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.