Görög nemzeti ünnep – hagyományos megemlékezések nélkül

Athén, 2020. március 25., szerda (MTI/AFP) – Görögországban a koronavírus-járvány miatt a hagyományos rendezvények nélkül emlékeztek meg szerdán a görög nemzeti ünnepről.

Forrás: MTI2020. 03. 25. 14:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A március 25-i nemzeti ünnepükön emlékeznek a görögök az oszmán török uralommal szemben indított függetlenségi háborújuk kezdetére. Ezen a napon az iskolások hagyományosan országszerte felvonulnak az utcákon, és katonai parádét is tartanak.

Idén azonban a felvonulások elmaradtak, és csak az F-16-os vadászgépek emelkedtek a magasba az ünnep alkalmából. Kasztaniesz határvárosban a görög-török határon tartottak egy kisebb katonai parádét korlátozott számú katona jelenlétében, és az eseményt reggel az állami televízióban közvetítették.

Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök felszólította a lakosságot, hogy idén ne az utcákon és a tereken, hanem otthon ünnepeljen.

A 11 milliós lélekszámú Görögországban hivatalosan 743 koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván és 20 halálesetet. Hétfő óta általános kijárási tilalom van érvényben az országban, a görögöknek dokumentumokkal kell igazolniuk, hogy milyen indokkal tartózkodnak az utcán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.