Hadd égjen!

Pusztítás, rombolás és gyilkolás üdvrivalgás közepette.

Belák Tamás
2020. 06. 15. 18:24
null
St. Paul, 2020. május 30. A George Floyd fekete bõrû férfi halála miatt tiltakozó tüntetõk felgyújtotta üzlet Minnesota állam fõvárosában, St. Paulban 2020. május 29-én. Négy nappal korábban Minneapolisban négy rendõr igazoltatás után földre teperte a 46 éves férfit, aki csak annyit tudott mondani, hogy nem kap levegõt, amikor az egyikük a nyakára térdelt, majd késõbb, a kórházban meghalt. MTI/AP/John Minchillo Fotó: John Minchillo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindig újabb és újabb szintre képes emelkedni az a globális kettős mérce, ami a szupranacionális neoliberális eszmerendszer tartóoszlopa. Kapcsoljunk csak a CNN-re, nézzünk fel bármely ország baloldali hírportáljaira, vagy egyszerűen nyissuk meg a közösségi oldalak bejegyzéseit, különös tekintettel a sokmilliós követőszámmal bíró celebek és globális vállalatok oldalaira. Amit nem vagy csak elvétve láthatunk, az bárminemű tiltakozás az ellen, amit a tüntetőként aposztrofált vandálok művelnek: városrészeket tesznek lakhatatlanná, fosztogatnak, gyújtogatnak, és ami a leglényegesebb – embereket bántalmaznak. Ellenben az elkövetők és szervezetek, mint például a radikális Black Lives Matter (BLM) támogatására annál több felszólítást fogunk hallani és látni.

A BLM esetében olyan közösségről van szó, amelynek képviselői több ízben jelentették már ki, hogy minden egyes fehér ember náci és bár meg se született volna, de ha már így esett, nyugodtan megdögölhetne. Ezeknek az embereknek küldenek komoly összegeket a mesterségesen generált bűntudat miatt most azok, akiknek szerintük élniük sem kellene. Ez pont annyira logikus, mint az, hogy a feketék érdekeit képviselő szervezetek és nagy befolyású médiumok eltekintenek olyan „járulékos veszteségektől”, mint például az afroamerikai rendőr, David Dorn meggyilkolása a tüntetések közepette, vagy hogy egyes nagyvállalatok és üzletláncok lelkesen tapsolnak azoknak a vandáloknak, akik tönkrevágják épületeiket. (Mint legutóbb a Wendy’st.) Még a jobboldali csatornák sem mernek a pusztításokért felelősöket kiáltani, nemhogy a közösségi média álszent véleményvezérei, akiknek felérne egy szociális öngyilkossággal, ha nem szerepelne a posztjaik között legalább egy fekete négyzet.

Ezek után azon már meg sem kellene lepődni, hogy számos honfitársunknak jobban fáj egy tőlünk sok ezer kilométerre történt gyilkosság, mint mondjuk saját fővárosunk egyik legnépesebb terén történt kettős gyilkosság, melynek áldozatai szinte még gyerekek voltak. Az eset után nem jelentek meg tömegesen részvétet nyilvánító posztok és azután a bizonyos kettőskereszt (#) után sem jelentek meg olyan hívószavak, mint például „younglivesmatter”. Annál többen emelték fel szavukat a rasszista gyűlöletkeltés miatt aggódók, mert történetesen néhányan feltételezéseket alkottak az elkövetők etnikumát illetően – márpedig azt csak abban az esetben szabad a liberális értékrend szerint, amikor az áldozat kisebbségi, az elkövető pedig fehér.

A recept ez esetben is, ahogy a balliberális kánon minden esetben, pofonegyszerű. Tégy fel egyetlen kérdést: sértik-e a történtek az általuk liberálisnak nevezett értékrendet? Nem? Akkor vállvonás, aztán mehet a levesbe.

Ha pedig igen, akkor a népben-nemzetben gondolkodó, keresztény (vagyis konzervatív) értékrend bomlasztása és hiteltelenítése érdekében szervezz minél nagyobb és hangosabb káoszt.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.