Hegyek vajúdtak a CEU környékén

Továbbra sincs akadálya annak, hogy a CEU betartsa a hatályos magyar törvényeket.

Nagy Árpád
2019. 05. 08. 10:42
2019.05.07. Együttműködési megállapodás aláírása
2019.05.07. Együttműködési megállapodás aláírása a CEU és a Müncheni Egyetem között. Fotó: Fotó: Tuba Zoltán/Képszerkesz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Manfred Weber márciusi villámlátogatása után járt Michael Ignatieff CEU rektor úrnál már Margrethe Vestager, az EU versenypolitikai biztosa, Luis Garicano, az ALDE (Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért) alelnöke, sőt, Cseh Katalin, a Momentum EP listavezetője is, majd létrejött a várva várt találkozó a Müncheni Műszaki Egyetem (TUM) és a CEU között.

Az eredmény a következő: A TUM együttműködési ajánlatának feltétele az, hogy a CEU amerikai(!) diplomákat kiadó egyetemként működhessen Magyarországon, illetve, a CEU sajtóközleménye szerint „Ennek fényében mindkét fél arra kéri Magyarország kormányát, hogy biztosítsa a CEU-nak azokat a jogi garanciákat, amelyek lehetővé teszik, hogy közösen megnyithassák a magyar és bajor tudományos és egyetemi együttműködés ezen új fejezetét.”

Fogalmazzunk pontosan.

Ha az együttműködés feltétele az „amerikai diploma”, akkor Magyarország kormányának nem sok dolga lehet az ügyben, kizárólag a CEU-nak van teendője. Mindössze, mint minden más Magyarországon működő egyetemnek, tartania kell magát a hatályos magyar jogszabályokhoz.

Igaz, ennek eddig sem volt különösebb akadálya.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.