Igazán frappáns riposztot adott a rendőr a BLM-eseknek

Van az a helyzet, amikor a fagyi visszanyal, és ez történt most a portlandi BLM-tüntetőkkel is. Az egyik intézkedő férfi rendőr a saját ideológiájukat fordította ellenük, amikor egy nő motozásánál megkérdőjelezték, hogy ő férfiként megmotozhatja-e – számolt be az esetről a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 08. 13. 10:54
Black Lives Matter protest in Portland, Oregon
epa08580176 Protesters take to the streets to demonstrate against racism and police brutality next to the Justice Center in downtown Portland, Oregon, USA, 01 August 2020. EPA/ETIENNE LAURENT Fotó: ETIENNE LAURENT Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Portlandet már hónapok óta sújtják a szélsőséges Black Lives Matter tüntetések, amelyek rendkívül erőszakosak is. A kivezényelt rendőrök felettébb nehéz helyzetben vannak, hiszen sokszor támadnak rájuk a tüntetők, például kövekkel vagy egyéb tárgyakkal dobálják meg őket.

A szélsőséges tüntetők megtámadták már többek között a bíróság és a rendőrség épületét is. Az egyik legutóbbi esetnél azonban már a rendőrök is megelégelték a baloldali aktivisták tetteit, és saját elvükkel vágtak vissza nekik.

A hétvége során ugyanis egy újságíró észrevette, hogy a rendőrök letartóztattak egy női tüntetőt, és egyből odament a hatóság embereihez megkérdezni, hogy van-e a helyszínen női rendőr, mert csak ő motozhatja meg a letartóztatott nőt – a helyszínen ugyanis ekkor csupán férfi rendőrök tartózkodtak.

Az egyik férfi rendőr aztán erre válaszul megkérdezte az újságírót, hogy honnan tudja, hogy ő nem nőnek azonosítja magát? A tiszt kérdése teljesen helyénvaló volt, hiszen éppen a baloldali ideológia követői hangoztatják azt, hogy manapság bárki bárminek vallhatja magát – így egy férfi gondolhatja magáról azt, hogy nő.

A rendőr éles eszű visszavágása azonban nem nyerte el a tetszését a jelenlévőknek, volt, aki egyből beszólt neki, más pedig azt kiabálta rá, hogy utálják. Ugyanakkor az interneten már többen is támogatásukat fejezték ki a rendőr iránt – volt olyan kommentelő, aki egyenesen brilliánsnak találta a rendőr válaszát, más pedig arra mutatott rá, hogy a haladó baloldal által kreált világ néhány helyzetben nekik is kellemetlenséget okoz.

De olyan is volt, aki felhívta rá a figyelmet, hogy a rendőr által feltett kérdést egyébként érdekes módon teljesen jogosnak találják a baloldaliak más eseteknél.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.