Így fogadták egy brüsszeli kórházban a belga kormányfőt – videó

Sophie Wilmès látogatása kudarcosra sikerült, a személyzet hátat fordított a miniszterelnöknek.

Magyar Nemzet
2020. 05. 17. 10:22
 Belgian National security council coronavirus
epa08405352 Belgian Prime Minister Sophie Wilmes attends a press conference following a National Security Council meeting on the ongoing coronavirus COVID-19 pandemic in Brussels, Belgium, 06 May 2020. During the press conference Belgium's National Security Council declared the start of the second phase of easing coronavirus restrictive measures, according to press reports. EPA/POOL/Francois Lenoir Fotó: POOL/Francois Lenoir Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hűvös fogadtatásban részesült a brüsszeli Szent Péter Kórházban Sophie Wilmès. A belga kormányfő tegnap délután kereste fel a létesítményt, amely a belga járványkezelésben kiemelt szerepet tölt be, itt ápolták az első belgiumi koronavírusos esetet is. Amint a miniszterelnöki konvoj feltűnt a kórház udvarán, az ott sorfalat álló személyzet hátat fordított – így köszöntve a miniszterelnököt.

Lapunk is beszámolt róla, hogy Belgium népességarányosan a járvány által leginkább sújtott európai ország. A mindössze tizenegy milliós államban ötvenötezerre tehető a fertőzések száma, és kilencezren vesztették életüket koronavírusos megbetegedés miatt. A tegnapi demonstrációt a szakszervezetek a belga kormány járványkezelési módszerével, illetve általánosságban a belga egészségügy állapotával, a folyamatos forráscsökkentéssel magyarázták.

Sophie Wilmès hivatalos közösségi oldalain is beszámolt a vizitről, ám a bejegyzésekben „a párbeszéd szempontjából fontos pillanatként” emlegette a látogatást. A Szent Péter Kórház igazgatója köszönetét fejezte ki a miniszterelnöknek. Mint mondta, a kórház személyzete érzelmi hullámvasutat élt át az elmúlt időszakban, így sokféle érzelmet kellett kifejezniük.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.