Kétezer dolgozót bocsát el a francia vállalat a járvány miatt

Marokkóban ragadt több ezer spanyol; Franciaország nemzeti stadionja az ország legnagyobb oltóközpontja lesz. Már napozás közben is kötelező a maszkviselés Spanyolországban; a Danone 1850 munkahelyet szüntet meg a koronavírus miatt.

Forrás: Mediaworks2021. 04. 05. 14:49
null
Saint-Denis, 2016. június 10. A 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság megnyitó ünnepsége az A csoport elsõ fordulójának Franciaország-Románia összecsapása elõtt a Saint-Denis-i Stade de France stadionban 2016. június 10-én, az Eb nyitónapján. (MTI/EPA/Srdjan Suki) Fotó: Srdjan Suki
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marokkóban ragadtak a nyaralni induló spanyolok

Marokkóban ragadt háromezer spanyol állampolgár az afrikai ország korlátozásai miatt. Az érintett spanyolok a húsvéti pihenésüket akarták ott tölteni, ám időközben a marokkói kormány közölte, hogy törli az összes Spanyolországól induló és oda érkező repülőjáratait, hogy megakadályozza a koronavírus behurcolását az országukba. A spanyol külügyminiszter, Arancha González Laya arra kérte a spanyolokat, hogy okulva a történtekből, döntsenek felelősségteljesen és tartózkodjanak a nem a létfontosságú utazásoktól.

Forrás: www.efe.com

A Stade de France lesz Franciaország legnagyobb oltóközpontja

Franciaország nemzeti stadionja, a Stade de France április 6-án, kedden várja a pácienseket gigantikus oltóközpontjában. Az oltás helyszíne a stadion területén található konferencia-központ lesz, ahol hetente 10 ezer pácienst tudnak majd beoltani.

Az oltóközpontot kizárólag Seine-Saint-Denis megye és Saint-Denis városrész lakosainak tartják fent. A megye és a városrész ugyanis Franciaország egyik legfertőzöttebb körzete, de ehhez képest a lakosság átoltottsága nagyon alacsony. A túlnyomó részben bevándorló hátterű lakosság izoláltan él, számukra biztosítják a telefonos időpont-foglalást is. A stadion oltási központja legalább hat hónapig tart majd nyitva. Eközben a Stade de France területén a futball- és rögbimérkőzések zavartalanul folytatódnak majd.

Forrás: www.bfmtv.com

Spanyolországban napozás közben is hordani kell a maszkot

Felülvizsgáltatják az autonóm közösségek a csütörtökön hatályba lépett maszktörvényt, amely kimondja, hogy Spanyolországban nyílt térben minden esetben kötelező a maszkviselés, tehát még akkor is, ha fenntartható másoktól a 1,5-2 méteres távolság.

A régiós kormányok és az egészségügyi minisztérium abban állapodott meg, hogy megpróbálnak módosítani a törvényen, amellyel valamelyest enyhítenének az előíráson. Jelenleg ugyanis a tengerparton napozás közben is fel kell tenni a maszkot. Az autonóm régiók emellett közölték, hogy szükségük van néhány részlet tisztázására, ugyanis vannak olyan régiók, ahol a maszkszabály eltér a központi kormány által törvénybe iktatott előírásoktól. A Baleár-szigetek és a Kanári-szigetek például bejelentette, hogy náluk a strandokon nem lesz kötelező betartani ezt az előírást, ha az általános távolságtartási szabályt tiszteletben tartják a nyaralók.

Forrás: www.rtve.es/sanidad, www.rtve.es/mascarillas

A Danone 1850 munkahelyet szüntet meg a koronavírus miatt

A francia tulajdonú Danone multinacionális vállalat bejelentette, hogy 1850 munkahely megszüntetésére kényszerül, mert a járvány miatt jelentősen csökkent a forgalma. A leépítések legnagyobb arányban a franciaországi üzemeket érintik majd, ahol összesen 458 alkalmazottat bocsát el a vállalat. Az elbocsátások a cég teljes nemzetközi hálózatát érintik majd.

A párizsi székhelyű cégvezetés hivatalos közleményében úgy nyilatkozott, hogy a leépítések jelentős része a vezetői szinteket fogják érinteni, valamint első körben önkéntes alapon, végkielégítés ellenében várják majd a jelentkezőket, akik távoznának a cégtől. A tervezett leépítés 2021 és 2022-ben várható.

Forrás: www.francetvinfo.fr

(A borítóképen a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság megnyitó ünnepsége a Saint-Denis-i Stade de France stadionban. Fotó: MTI/EPA/Srdjan Suki)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.