Leszakadt egy metrófelüljáró Mexikóvárosban + videó

Legalább húszan meghaltak és hetvenen megsebesültek a balesetben.

2021. 05. 04. 10:15
null
Mexikóváros, 2021. május 4. Az áldozatok kiszabadításán dolgoznak tûzoltók és mentõk, miután leomlott egy metróvonal utcai felüljárója és kocsik zuhantak le Mexikóvárosban 2021. május 3-án este. Legalább tizenhárom ember életét vesztette, mintegy hetven megsérült. MTI/EPA/EFE/Carlos Ramírez Fotó: Carlos Ramírez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Leszakadt egy metrófelüljáró és maga alá temetett több autót tegnap este Mexikóvárosban.

A balesetben húszan meghaltak és körülbelül hetvenen megsérültek – közülük mintegy ötven embert kórházba szállítottak.

A tragédia helyi idő szerint este 10.30-kor történt, amikor egy metrószerelvény haladt át a felüljárón. A közösségi médiára feltöltött képeken és videókon az látszik, hogy

a metrókocsi az öt méter magas felüljáróról lóg le, ahonnan a tűzoltók létrák segítségével igyekeznek kiszabadítani az embereket.

A helyszínre érkezett a város polgármestere, Claudia Sheinbaum is, aki elmondta, egyelőre nem tudni, hogy a bent rekedtek közül mindenki életben van-e.

A lehetséges túlélők kiszabadításáért folytatott mentőakciót azonban rövid idővel a baleset után leállították, mivel nagy volt a veszélye annak, hogy a felüljáró további része és vele együtt még több metrószerelvény is leszakadhat.

– A helyszínre egy darut szállítottak, amellyel megtámasztották a metrókocsikat annak érdekében, hogy a mentőakció folytatódhasson

– nyilatkozta a polgármester. Hozzátette: úgy tűnik, hogy a szerencsétlenséget egy tartógerenda beszakadása okozhatta, azonban még tovább vizsgálják az ügyet.

A szerencsétlenség a város legújabb, 12-es metróvonalán történt, amelynek építése során korábban több, szabálytalanságokról szóló panasz érkezett a hatóságokhoz. Marcelo Ebrard külügyminiszter, aki 2012-ben, a vonal építése idején a főváros polgármestere volt, tragédiának nevezte a balesetet, valamint leszögezte: ki kell vizsgálni a szerencsétlenség okát, és meg kell találni a felelősöket.

– Borzasztó tragédia, ami ma a metróvonalon történt. Együtt érzek az áldozatokkal és a hozzátartozóikkal

– írja a Twitteren.

Mexikó fővárosa a világ egyik legnagyobb és legforgalmasabb metróhálózatával rendelkezik, évente mintegy 1,6 milliárd utas használja. Az utóbbi években két baleset történt a város metrószakaszain: tavaly két szerelvény ütközésekor egy ember meghalt, negyvenegyen pedig megsérültek, míg 2015-ben tizenkét ember sebesült meg szintén egy ütközésben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.