Manfred Weber visszalépett a csúcsjelöltségtől

Megnyílt az út a szintén német Ursula von der Leyen előtt, hogy a bizottság elnökévé válhasson. Úgy tudjuk, az Európai Néppárt Webert az Európai Parlament elnöki posztjára sem jelöli.

Judi Tamara (Strasbourg)
2019. 07. 02. 18:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Manfred Weber hivatalosan is visszalépett a csúcsjelöltségtől a néppárti frakció strasbourgi ülésén. Így megnyílt az út a szintén német Ursula von der Leyen előtt, hogy a bizottság elnökévé válhasson.

Úgy tudjuk, az Európai Néppárt Webert az Európai Parlament elnöki posztjára sem jelöli. Utóbbiról a bajor politikus maga dönthetett így.

Frissítés: Az uniós tagállamok állam-, illetve kormányfőiből álló Európai Tanács végül valóban Ursula von der Leyen német védelmi minisztert javasolja

Weber Orbánt is okolja

A Politico portál információi szerint a korábbi néppárti csúcsjelölt Manfred Weber úgy fogalmazott az Európai Néppárt zárt ülésén, hogy „Orbán Viktor és Emmanuel Macron kinyírták a csúcsjelölti rendszert”.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.