Mexikó mélyponton, Montenegrónak és Oroszországnak sem könnyű

Mexikó a legborúlátóbb előrejelzéseket is túllicitálta halálos áldozatok tekintetében, Oroszországban egymillió fölött a fertőzöttek száma, Montenegróban pedig már kijárási korlátozásról beszélnek.

Forrás: MTI2020. 09. 12. 11:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mexikó

Átlépte a hetvenezret Mexikóban a Covid–19-betegségben elhunytak száma, csupán az elmúlt 24 órában 534-en haltak meg a koronavírus-fertőzés szövődményeinek következtében – közölte a mexikói egészségügyi minisztérium szombaton.

Ezzel a közép-amerikai országban 70 183-ra emelkedett az új típusú koronavírus-járvány eddigi áldozatainak száma, túllicitálva a legborúlátóbb előrejelzéseket is.

A helyi hatóságok eleinte nyolcezerre becsülték a világjárvány várható halálos áldozatainak számát, majd a fertőzöttek számának meredek emelkedése nyomán felvázolt „katasztrófa-forgatókönyvben” 60 ezerre növelték azt.

Mexikó a negyedik a ranglistán a világjárvány halálos áldozatainak számát tekintve az Egyesült Államok, Brazília és India után. A közép-amerikai országban eddig több mint 658 ezren kapták el a vírust.

Március vége óta korlátozó intézkedések vannak érvényben Mexikóban. Bizonyos gazdasági területeken június óta újraindult a termelés, de az iskolák továbbra is zárva vannak.

Oroszország

Oroszországban az elmúlt 24 órában 5488-ra nőtt, és elérte az 1 057 362-őt az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma – közölte szombati sajtótájékoztatóján Moszkvában a járvány elleni küzdelemmel foglalkozó operatív törzs.

A testület adatai szerint a napi növekmény 28 napja nem haladja meg a 0,5 százalékot.

A legalacsonyabb napi növekedést – 0,2 százalékot – a fertőzöttek számában Moszkvában, a Moszkvai területen, a Szmolenszki területen és a Csecsen Köztársaságban regisztrálták.

Moszkvában 670, Szentpéterváron 203, a Moszkvai területen 170, a Rosztovi területen 159, a Nyizsgorodi területen 156 új fertőzést jegyeztek fel.

Az Oroszországi Föderáció egészében jelenleg 165 343 beteget kezelnek.

Montenegró

Kijárási tilalom, üzletbezárások, közlekedési korlátozások léphetnek életbe ismét Montenegróban, ha tovább romlik a járványügyi helyzet, az Adria-parti országban ugyanis az utóbbi hetekben jelentősen megugrott a koronavírus-fertőzöttek száma, az illetékesek pedig szeretnék elkerülni, hogy még jobban berobbanjon a járvány – közölte a montenegrói közszolgálati televízió szombaton.

A Nyugat-Balkánon péntekről szombatra 736-al emelkedett az igazolt fertőzöttek és 18-cal nőtt a halálos áldozatok száma.

Szombatra a regisztrált fertőzöttek száma Szerbiában 92-vel 32 228-ra, Koszovóban 50-nel 14 496-ra, Észak-Macedóniában 142-vel 15 556-ra, Bosznia-Hercegovinában 289-cel 22 880-ra, Montenegróban pedig 163-mal 6385-re nőtt.

A halálos áldozatok száma Szerbiában eggyel 730-ra, Észak-Macedóniában öttel 642-re, Bosznia-Hercegovinában hattal 683-ra, Koszovóban öttel 586-ra, Montenegróban pedig eggyel 115-re emelkedett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.