Nő a bűnözés New Yorkban, a rendőrök mégis BLM-feliratot védenek

Egyre nagyobb gondot okoznak New Yorkban a lövöldözéses bűncselekmények, azonban a baloldali városvezetés inkább arra használja a rendőrséget, hogy egy Black Lives Matter feliratot védjenek. Azonban ezt sem sikerült teljesíteni, ugyanis kék festékkel össze tudták festeni a Trump Tower előtti feliratot. Nem véletlenül a kék színt választották – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 07. 18. 18:23
null
New York, 2011. szeptember 9. Egy, a New York-i Broadwayn felállított ellenõrzõ ponton õrködnek rendõrök. Az amerikai nagyvárosban megszigorították a biztonsági intézkedéseket, mert az elõzõ nap illetékesek közölték: az al-Kaida nemzetközi iszlámista terrorszervezet azzal fenyeget, hogy autóban elhelyezett pokolgépeket fog robbantani New York-i vagy washingtoni hidakon és közúti alagutakban az Egyesült Államok ellen végrehajtott a 2001. szeptember 11-i repülõgépes terrortámadások közelgõ tizedik évfordulója alkalmából. (MTI/EPA/Justin Lane) Fotó: Justin Lane
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valamivel több mint egy héttel ezelőtt a Black Lives Matter aktivistái hatalmas sárga betűkkel festették fel a mozgalom nevét New Yorkban a Trump Tower elé. Az akcióban a világváros demokrata párti polgármestere, Bill De Blasio is részt vett.

A demokrata Bill de Blasiót 2013-ban választották meg New York polgármesterének, 2017-ben ismét neki szavaztak bizalmat a helyiek. Annak idején Soros György is de Blasiót támogatta Michael Bloomberggel szemben.

A BLM-feliratokat azonban több városban is megrongálták, Kaliforniában egy Soros György tőzsdespekuláns által támogatott ügyész eljárást is indított emiatt.

A BLM-feliratot New Yorkban is megrongálták. Néhány nappal ezelőtt egy férfi piros festékkel esett neki az „alkotásnak” – számol be róla a V4NA Hírügynökség.

Bill de Blasio azzal próbálta elejét venni a rongálásnak, hogy két tucat rendőrt vezényelt a helyszínre, akiknek az a feladata, hogy éjjel-nappal őrizzék a feliratot.

Tegnap azonban ismét megrongálták a feliratot, többek között egy afroamerikai nő kék festéket locsolt szét rajta. Az internetre felkerült videófelvételek szerint egy nő, aki szivárványos zászlót viselt a hátán, azt kiabálta, hogy „minden élet számít” (all lives matter), illetve azt is, hogy „a kék életek is számítanak” (blue lives matter), ezzel utalva arra, hogy a rendőrök is fontosak számára. A három elkövetőt letartóztatták.

Sokakat felháborított azonban, hogy de Blasio egy felirat védelmére használja a rendőrséget, a rendelkezésre álló adatok szerint ugyanis a tavalyi év hasonló időszakához képest 277 százalékkal nőtt a lövöldözéses bűncselekmények száma. Csak ezen a hétfőn 18 embert lőttek le, mindezt 14 lövöldözésben. Az internetet egy olyan videó is bejárta, amelyen az látható, amint egy autóból lelőnek egy apukát, aki a gyermekével sétál az utcán.

Annak ellenére, hogy a bűnözés hatalmas mértékben nő New Yorkban, a város vezetői mégis egymilliárd dollárt vonnak el a rendőrségtől.

Bill de Blasio egyébként egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a második világháború óta most vannak a legkevesebben börtönben New Yorkban.

– Biztonságban vagyunk, és jobbak vagyunk – fogalmazott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.