Novák Katalin: Sok német politikus érzi, hogy igazságtalanul bánnak Magyarországgal

A kormánypárt alelnöke Berlinben egy fideszes delegáció élén találkozott a kormányzó német Kereszténydemokrata Unió (CDU) több vezető politikusával.

Forrás: MTI2019. 06. 27. 21:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok német politikus érzi, hogy igazságtalanul bánnak Magyarországgal és a Fidesszel – mondta Novák Katalin, a Fidesz alelnöke csütörtökön Berlinben a közmédiának a német fővárosban folytatott tárgyalásait értékelve.

Novák Katalin – aki egy fideszes delegáció élén találkozott a kormányzó német Kereszténydemokrata Unió (CDU) több vezető politikusával – kiemelte, hogy sok „magyarbarát” német politikus van, akik érzik, hogy megalapozatlan és igazságtalan a Magyarországgal és a Fidesszel szembeni „boszorkányüldözés”.

„Vannak természetesen olyan politikusok is Németországban, akik sokkal kritikusabban néznek bennünket, velük beszélgetve azt hangsúlyoztuk, hogy maradjunk a jog talaján” – tette hozzá a Fidesz alelnöke.

Megjegyezte: „nehezen tudjuk elfogadni azt a felállást, amikor az egyik oldal úgy érzi, megmondhatja egy másik országnak, egy másik kormánynak, hogy miként kell gondolkodnia és milyen döntéseket kell hoznia”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.