A tüntetők örültek, hogy meghalt egy Trumpot támogató férfi

A portlandi tüntetések egyre durvább méreteket öltenek, a hétvégén egy személy életét is vesztette, miután lelőtték. Az is kiderült, hogy az elhunyt egy Trumpot-támogató férfi volt, a szélsőséges tüntetők pedig emiatt felettébb örültek. Volt, aki azt kiabálta, egyáltalán nem sajnálja, hogy egy fasiszta meghalt.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 08. 30. 17:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egészen elszabadultak az indulatok Portlandben a hétvégén, ahol egyébként is folyamatosak az erőszakos tüntetések. Szombat éjszaka azonban két nagyobb csoport között tört ki összetűzés – az egyik oldalon a Trumpot támogatók álltak, a másik oldalon az ezt ellenzők, együtt az Antifával.

Az összecsapás során egy ismeretlen tettes lelőtt egy Trumpot támogató férfit, aki bele is halt a sérülésébe. A férfinak a ruháján egyébként egy Blue Lives Matterre utaló jelzés is volt, amivel a rendőrök iránti szolidaritását fejezte ki.

A gyilkosság sokakat megdöbbentett az interneten, voltak azonban olyanok is, akik gyalázkodni kezdtek a férfi halálán. Egy portlandi videón az hallatszik, ahogy egy nő azt kiabálja, hogy egyáltalán nem szomorú, hogy egy kib...szott fasiszta meghalt.

A lövésről felvétel is található a közösségi médiában, sokan pedig meg vannak róla győződve, hogy a lövöldöző a BLM-hez vagy az Antifához tartozott. Arra is felhívta a figyelmet egy felhasználó a Twitteren, hogy a demokraták közül valószínűleg senki nem fogja elítélni ezt a tettet.

Egy újságíró, Ian Miles Cheong pedig azt írta, hogy a Trumpot támogató áldozat nevében senki nem fog tüntetni, sem a családnak pénzt gyűjteni, mivel nem a rendőrség lőtte le. Helyette „fehér felsőbbrendűnek” nevezik majd az áldozatot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.