Rendőrre támadt a késelő

Ugyanez akár a Keletinél is lejátszódhatott volna.

Nagy Árpád
2019. 09. 18. 14:08
null
A késes támadást követően nagy erőkkel érkezett a rendőrség a flensburgi vasútállomásra Fotó: MTI/EPA/Heiko Thomsen/Nordpresse
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma reggel 7 órakor egy algériai férfi a szarajevói pályaudvar előtt késsel támadt az ott szolgáló rendőrökre.

Na és?! – teszi fel már a kérdést sok ezer, tízezer jobboldali olvasó, aki esetleg találkozik a hírrel. (Mert a másik oldalon ez jellemzően nem üti meg az „újságírók” ingerküszöbét...) És mi tagadás, lassacskán a migránsellenesnek nevezett oldalon is szégyenlősen foglalkoznak a hasonló esetekkel – ha foglalkoznak –, különösen, mivel sérülés nem történt, sőt az elkövető migránst elfogták.

Az információt közzétevő helyi weboldalak hozzászólói is ennek megfelelően, langyosan reagálnak már. Egyesek arról írnak, hogy mint mindenütt, a messziről jöttek között is vannak nemkívánatos személyek, mások mindenkit azonnal visszaszállítanának oda, ahonnan érkeztek, megint mások abbéli aggodalmuknak adnak hangot, hogy oda, Boszniába már-már csak azok jönnek, akik a saját országukban is problematikusak, bűnözők, nemkívánatosak.

Legtöbbjük teljes értetlenségét fejezi ki, nem érti, mi az oka annak, hogy az az idegen országba érkező, aki ott, Szarajevóban segítséget kap, késsel támadja meg a rendőröket.

Azonfelül, hogy ez a mínuszos hír napvilágot lát, majd elfelejtődik, és bizony arrafelé keveseknek világos, hogy a háttérben mi zajlik, azért emlékeztessünk rá itthon mindenkit, hogy mi Magyarországon értjük, és ha a határ lezárása nem történt volna meg, ma ugyanez a jelenet akár a Keleti pályaudvarnál is lejátszódhatott volna...

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.