Keresés
Magyar Nemzet
2020. július 7., kedd, Apollónia napja
HÍR TV – Sajtóklub:Ez az őrület újra fel fog böffenni a világban
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/kulfold/specialis-magyar-karakter-7504541/

Speciális magyar karakter

Közel hetvenezer embernek nyújtott segítséget eddig a Hungary Helps

Jövő héten második alkalommal rendez a kormány nemzetközi konferenciát a keresztényüldözésről Budapesten vezető politikusok, egyházi elöljárók és a humanitárius segítségnyújtás területén meghatározó szakemberek részvételével – erről hétfőn a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkára számolt be a sajtó képviselői előtt. Azbej Tristan elmondta: a cél a döntéshozók tájékoztatása a létükben veszélyeztetett keresztény közösségek helyzetének javításáról, valamint a magyar kormány Hungary Helps programjának tapasztalataira épülő nemzetközi összefogás kialakítása a világ legüldözöttebb vallási csoportjának megsegítéséért. Emlékeztetett: immár két és fél éve működik a program, amely az első, keresztényekre összpontosító nemzeti humanitárius kezdeményezés, s amelynek eredményeképpen közel hetvenezer ember maradhatott otthon, illetve térhetett haza Szíriába, Irakba, Libanonba, Jordániába, Nigériába, Kongóba, Etiópiába. Mint mondta, a humanitárius munkában eddig is oroszlánrészt vállalt Hölvényi György európai parlamenti képviselő, valamint Böjte Csaba ferences és Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes, Azbej Tristan ezért a program jószolgálati nagykövetének nevezte ki őket. – A most kinevezett nagykövetek több éve részt vesznek ebben a munkában. A kormány most azt kéri tőlük, képviseljék az üldözött keresztények ügyét a nagyvilágban – fogalmazott.

Azbej Tristan, Sajgó Szabolcs, Hölvényi György és Böjte Csaba nemzetközi összefogást sürget
Fotó: Bach Máté

Hölvényi György arról beszélt: a Hungary Helps programban megmutatkozik a speciális magyar karakter. Mint mondta, a keresztény ember nemcsak célt, de hidat is jelent népek és vallások között, hiszen a magyar kormány által támogatott, keresztény alapítású, illetve fenntartású kórházakban, iskolákban nemcsak keresztényeket, hanem muszlimokat is gyógyítanak, tanítanak. – A hitet pedig semmi nem hitelesíti jobban, mint a segítségnyújtás – fogalmazott a néppárti képviselő. Sajgó Szabolcs elmondta: szíriai, iraki látogatásaik során azt tapasztalták: azoknak, akik úgy érzik, a világ magukra hagyta őket, az adományok mellett az is sokat jelent, hogy a világ másik részén együtt éreznek velük. Böjte Csaba felidézte: a kilencvenes évek Romániá­jában több mint 150 ezer állami gondozott gyermek volt. Amikor gyengesége ellenére felvállalta ezeknek a gyerekeknek az ügyét, az a meggyőződés vezette, hogy az árva gyermekek nem a társadalom problémái, hanem az erőforrásai. – Ugyanígy meg vagyok győződve arról, hogy a világ leszakadt része nem teher, hanem ajándék, lehetőség – fogalmazott.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Liberális demokrácia

Kukába dobták a konzultációs íveket a momentumosok – tagadnak
Kitöltött nemzeti konzultációs íveket tartalmazó, már lezárt borítékokat nyitogatnak.

Gyurcsány

Gyurcsány az állammal kötött üzleteken gazdagodott meg
Csak az elmúlt négy évben összesen több mint kétmilliárd forint osztalékot vett fel csak az Altusból.

Kiemelt

Kárpáti György utódjáról döntenek a Nemzet Sportolói
A leendő tag jelölésével kapcsolatban július 22-én gyűlnek össze a Nemzet Sportolói.

Poszt-trauma

Karácsony és médiája hülyének nézik a szimpatizánsaikat
Azt akarják elhitetni, hogy Orbán Viktor tart Karácsony Gergelytől.

Poszt-trauma

Orbán zsenije lehervasztotta a mosolyt a baloldaliak arcáról
Nincsenek egy súlycsoportban.

Poszt-trauma

Két lehetőség van…
Tűrnie kell Niedermüller Péternek, vagy…

Poszt-trauma

Jesszusom!
Tudják, ki volt a názáreti?

Aktuális

Rekordmagas átlaghőmérséklet júniusban a szibériai sarkvidéken
A 10 Celsius-fokos hőség pedig elősegítette a bozóttüzek lángra lobbanását a térségben.

Fricz Tamás blogja

Sokan dolgoznak azon, hogy a múltat végképp eltöröljék
Tudják, mi a közös a Black Lives Matterben, az Antifában, Soros Györgyben és a globális elitben?
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!