Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 13., péntek, Luca, Otília napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/kulfold/specialis-magyar-karakter-7504541/

Speciális magyar karakter

Közel hetvenezer embernek nyújtott segítséget eddig a Hungary Helps

Jövő héten második alkalommal rendez a kormány nemzetközi konferenciát a keresztényüldözésről Budapesten vezető politikusok, egyházi elöljárók és a humanitárius segítségnyújtás területén meghatározó szakemberek részvételével – erről hétfőn a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkára számolt be a sajtó képviselői előtt. Azbej Tristan elmondta: a cél a döntéshozók tájékoztatása a létükben veszélyeztetett keresztény közösségek helyzetének javításáról, valamint a magyar kormány Hungary Helps programjának tapasztalataira épülő nemzetközi összefogás kialakítása a világ legüldözöttebb vallási csoportjának megsegítéséért. Emlékeztetett: immár két és fél éve működik a program, amely az első, keresztényekre összpontosító nemzeti humanitárius kezdeményezés, s amelynek eredményeképpen közel hetvenezer ember maradhatott otthon, illetve térhetett haza Szíriába, Irakba, Libanonba, Jordániába, Nigériába, Kongóba, Etiópiába. Mint mondta, a humanitárius munkában eddig is oroszlánrészt vállalt Hölvényi György európai parlamenti képviselő, valamint Böjte Csaba ferences és Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes, Azbej Tristan ezért a program jószolgálati nagykövetének nevezte ki őket. – A most kinevezett nagykövetek több éve részt vesznek ebben a munkában. A kormány most azt kéri tőlük, képviseljék az üldözött keresztények ügyét a nagyvilágban – fogalmazott.

Azbej Tristan, Sajgó Szabolcs, Hölvényi György és Böjte Csaba nemzetközi összefogást sürget
Fotó: Bach Máté

Hölvényi György arról beszélt: a Hungary Helps programban megmutatkozik a speciális magyar karakter. Mint mondta, a keresztény ember nemcsak célt, de hidat is jelent népek és vallások között, hiszen a magyar kormány által támogatott, keresztény alapítású, illetve fenntartású kórházakban, iskolákban nemcsak keresztényeket, hanem muszlimokat is gyógyítanak, tanítanak. – A hitet pedig semmi nem hitelesíti jobban, mint a segítségnyújtás – fogalmazott a néppárti képviselő. Sajgó Szabolcs elmondta: szíriai, iraki látogatásaik során azt tapasztalták: azoknak, akik úgy érzik, a világ magukra hagyta őket, az adományok mellett az is sokat jelent, hogy a világ másik részén együtt éreznek velük. Böjte Csaba felidézte: a kilencvenes évek Romániá­jában több mint 150 ezer állami gondozott gyermek volt. Amikor gyengesége ellenére felvállalta ezeknek a gyerekeknek az ügyét, az a meggyőződés vezette, hogy az árva gyermekek nem a társadalom problémái, hanem az erőforrásai. – Ugyanígy meg vagyok győződve arról, hogy a világ leszakadt része nem teher, hanem ajándék, lehetőség – fogalmazott.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Átadták az új helikopterflotta első négy tagját Szolnokon
Biztonságunk egyik záloga a jól kiképzett, felkészült, hazáját szerető és azért elkötelezett magyar katona, aki a kor követelményeinek megfelelő eszközökkel rendelkezik – mondta Szabó István.

Poszt-trauma

Schilling Árpád listája
Kirakom, törlöm, azután magyarázkodom.

Poszt-trauma

Burány humorizált
Szocialista taplóság.

Poszt-trauma

Vallási dogmákat feszeget egy norvég reklám
Semmi sem szent.

Poszt-trauma

Téboly? Döntsék el!
Ellenzéki ámokfutás a fővárosban.

Magyar sikerek

Brüsszelben is elismerik: Magyarország klímabajnok
Orbán Viktor összegezte a klímaváltozás ügyében tartott értekezlet eredményeit, illetve azokat a sikereket, amelyeket hazánk ért el.

Klíma-kérdés

A nagy kérdés: ki állja majd a klímavédelem költségeit
A zöldkérdésről és az Európai Unió többéves pénzügyi keretéről is tárgyaltak Brüsszelben az állam- és kormányfők, miközben az év utolsó EU-csúcsát majdnem költözésre kényszerítették a klímatüntetők.

Aktuális

Több mint másfél milliárd forintot keresett a Fradi az Európa-ligában
A korábbi, BL-selejtezős szereplésért, illetve az El-csoportkörbe jutásért kapott pénzdíjon (1,34 milliárd forint) felül az FTC további 437 milliót keresett a csoportkörös teljesítményével.

Fricz Tamás blogja

Greta Thunberg elárulta magát: a klímavédelem humbug
Az orrunknál fogva vezetnek bennünket a klímamozgalom mögött álló erők. Jobb, ha időben felébredünk, és felismerjük, miről is van szó valójában.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …