Tilos az iszlám támogatása Dániában

Az olaszok küzdenek az anyához és apához való jogokért; újabb lépést tettek a környezetvédelemért Spanyolországban. Szardínia legyőzte a koronavírust; Dánia visszaszorítja a muszlim extrémizmust.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 03. 18. 19:00
null
Koppenhága, 2018. május 31. Nikábot viselő nők a dán parlament koppenhágai üléstermének karzatán 2018. május 31-én. A dán törvényhozók elfogadtak egy törvényt, amely megtiltja a nikáb és a burka viselését nyilvános helyen. (MTI/EPA/Mads Claus Rasmussen) Fotó: Mads Claus Rasmussen Forrás: MTI/EPA/Mads Claus Rasmussen
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Küzdenek az anya és apa szavakért az egyes és kettes helyett

Az Olasz Testvérek ellenzéki párt javaslatot nyújtott be, hogy az olasz parlament törvényben biztosítsa a kiskorúak anyához és apához való jogát, továbbá törölje az anyakönyvi bejegyzésből az 1-es és 2-es szülő megnevezést. A jobbközép párt sürgeti, hogy a kormány mielőbb határozzon a béranyaság embertelen üzletágának betiltásól, nemcsak az országon belül, hanem külföldről behozott gyermekek esetében is.

Forrás: Olasz Testvérek (FdI) sajtóközlemény

Újabb lépés a környezetvédelemért Spanyolországban

Hibrid kocsikat állított szolgálatba a spanyol rendőrség. Összesen háromszáz tölthető járművet kapott a testület, és még további 268-at szereznek be júliusig. A rendőrség tavaly indított akciósorozatot, ennek részeként vásárolták meg a korszerű járműveket. Céljuk a teljes autós állomány korszerűsítése, a teljes ökológiai átmenet és a fokozatos dekarbonizáció.

Forrás: Europapress.es

Lezárná határait Szardínia

A sziget lassan visszatér a normális kerékvágásba, sikerült legyőznie a járványt. Olaszországban itt van egyedül fehér zóna, ahol feloldották a szigorításokat. A szardíniaiak attól tartanak, hogy húsvétra a szigetet újra megszállják a turisták, és minden korábbi erőfeszítésük kárba vész. Aláírásgyűjtést kezdeményeztek, hogy a hatóságok tíznapos karantén megtartására kötelezzék az érkezőket, még

akkor is, ha van negatív koronavírustesztjük. Így csak a beoltottak élvezhetnék a turisták szabadságát.

Források: IlGiornale.it, Corriere.it

Megálljt parancsol Dánia az iszlám szélsőségek finanszírozásának

Hétfőn lépett életbe a törvény, amely ezentúl megakadályozza, hogy dániai muszlim közösségeket külföldről lehessen támogatni. Ezentúl maximum tízezer dán koronát, átszámítva félmillió forintnyi adományt fogadhatnak el külföldről. Az antidemokratikus országokból érkező finanszírozás korlátozásáról akkor kezdtek tárgyalni, amikor a koppenhágai Taiba mecset ötmillió dán koronát, azaz 250 millió forintos támogatást kapott Szaúd-Arábiából.

– Léteznek olyan szélsőséges erők külföldön, amik megpróbálják Dánia ellen hangolni muszlim állampolgárainkat és ezzel megosztani társadalmunkat – mondta az új törvény kapcsán Mattias Tesfaye integrációs miniszter.

Források: Bulletin.nu, minisztériumi sajtóközlemény

(Borítókép: Nikábot viselő nők a dán parlament koppenhágai üléstermének karzatán 2018. május 31-én. A dán törvényhozók elfogadtak egy törvényt, amely megtiltja a nikáb és a burka viselését nyilvános helyen. Forrás: MTI/EPA/Mads Claus Rasmussen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.