Többen meghaltak iszlamistákkal folytatott harcokban Szomáliában

Legkevesebb 30 ember meghalt a szélsőséges iszlamista al-Shabaab milícia és falusiak összecsapásában Szomália középső részén – közölték szombaton helyi illetékesek.

Forrás: MTI2020. 09. 05. 21:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A galmudugi térség szóvivője, Osman Isse Nur arról számolt be, hogy a helyiek fegyvert ragadtak, hogy felvegyék a harcot a terroristák ellen. A halottak között 16 szélsőséges van.

A szóvivő szerint a falusiak azért fogtak fegyvert, hogy megvédjék állataikat a terroristáktól.

Pénteken az egyik falunál öt órán át folytak a harcok, és 14 ember halt meg – mondta el egy helyi vezető a dpa német hírügynökségnek. A falusi elöljáró szerint a terroristák brutálisak és megfélemlítik a szomáliaiakat, akik önvédelemből fognak fegyvert és veszik fel velük a harcot.

A falusi vezető elmondása szerint a dzsihadisták azt követelik a falusiaktól, hogy tegyék le a fegyvert, és fegyvereikkel és állataikkal járuljanak hozzá a „behatoló hitetlenek” ellen folytatott „szent háborúhoz”, és ebből az ott élőknek már elegük van. Egyúttal arra kérte a mogadishui kormányt, küldjön fegyvereket, hogy a falusiak jobban meg tudják magukat védeni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.